Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zet Hamilton op zijn plaats: "Zo verschrikkelijk kan 't dan niet zijn, toch?"

Het maakte Max Verstappen weinig uit dat hij zijn titelrivaal van 2021, Lewis Hamilton, op een ronde zette tijdens de vorige Grand Prix van het seizoen. Wel vindt hij het opmerkelijk dat Hamilton zó ver achter George Russell finishte.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami blikt Max Verstappen terug op een sterke race in Imola, waar hij voormalig titelrivaal Lewis Hamilton op een ronde achterstand zette. Het leek voor Hamilton een pijnlijk moment te zijn na het intense gevecht in 2021, maar Verstappen werd er niet warm of koud van. "Om eerlijk te zijn, was het niet iets waar ik van genoot", laat hij weten aan The Telegraph . "Ik was gefocust op mijn eigen race en om zo goed mogelijk door het verkeer heen te komen en te winnen. Het was echt geen: 'Oh, ik zet Lewis op een ronde, wat geweldig'. Ik had geweldige gevechten met Lewis vorig jaar, maar nu zit hij in een auto die niet zo goed is", aldus Verstappen. Toch lukte het Mercedes-coureur George Russell wel om een prima resultaat neer te zetten. De jonge Brit kon na een sterke start naar de vierde plaats rijden in Imola, terwijl Hamilton op de dertiende plaats eindigde. Verstappen vervolgt al glimlachend: "Dat gezegd hebbende, George werd wel vierde in die auto... dus die auto is niet helemaal verschrikkelijk, toch?"

Wat volgens Verstappen het verschil maakte bij Mercedes

Het prima resultaat van Russell is volgens Verstappen het resultaat geweest van een sterke start en een goede openingsronde. "Dat helpt natuurlijk", aldus de Limburger. "Maar de auto van Hamilton had meer pace dan de auto's in het middenveld." De zevenvoudig wereldkampioen zat tijdens de race in Imola vast achter Pierre Gasly, waardoor hij niet naar voren kon komen. "Maar ja, het was ook lastig om in te halen", moet Verstappen toegeven. "Als er maar één droge lijn is en je hebt niet echt een voordeel op topsnelheid, dan wordt het een stuk lastiger om in te schatten hoe ver Lewis echt van George verwijderd zat. Het is in ieder geval duidelijk dat George het erg goed heeft gedaan."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China