Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2021

Verstappen zet opnieuw de toon in tweede training GP Bahrein

Nadat hij de snelste tijd klokte in de eerste vrije training, was Max Verstappen opnieuw de snelste in de tweede vrije training. Dit keer was het geen Mercedes die pal achter hem stond.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Als om 16:00 het licht van de pitstraat op groen springt, gaan de meeste coureurs direct op medium banden naar buiten. Terwijl Lewis Hamilton zijn tijd afgepakt ziet worden vanwege het overschrijden van track limits, snelt Max Verstappen direct weer naar de snelste tijd, gevolgd door de Ferrari van Carlos Sainz.

De medium compound blijft in dat eerste halfuur de keuze voor velen en op die banden snellen respectievelijk Hamilton en Valtteri Bottas hem voorbij. Tegelijkertijd zien we Kimi Raikkonen zonder neus rondrijden op het circuit. Hij is gecrasht nadat hij in bocht twee de controle over zijn Alfa Romeo verliest. Hij kan echter door, maar schendt met zijn neus ook zijn aangezicht. Het is de eerste crash van 2021.

Niet veel later valt Verstappen verder en verder terug. Men kiest voor de zachte banden en de snelste tijden gaan er stuk voor stuk aan. Als ook de Red Bull-coureur die banden aanspreekt, werkt hij zich weer op naar P1, op een krappe tiende voor de wederom sterke Lando Norris.

Uitslag Tweede vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met Mercedes op de plaatsen drie en vijf en Sergio Perez op P10 focussen de heren coureurs zich in de tweede helft van de sessie op de longruns. Het maakt dat de tijdentabel even onveranderd blijft. Wel zien we dat de racepace van Hamilton niet onderdoet voor die van Verstappen. Op dezelfde compound banden pareren ze elkaars rondetijden.

Sowieso lijkt de W12 van Mercedes in handen van Hamilton een stuk stabieler op het asfalt te staan dan tijdens de wintertests twee weken geleden, al klaagt Bottas over en gebrek aan grip ('undriveable'). Zo op het eerste oog lijken Red Bull en Mercedes desondanks zeer gewaagd aan elkaar. Ook het middenveld ontloopt elkaar niet veel, geheel volgens verwachting. Tussen de plaatsen vijf tot en met vijftien zit minder dan zeven tienden van een seconde.

Sergio Perez gaf net als tijdens de eerste vrije training net geen zeven tienden toe op de tijd van Verstappen. Aan de staart van het veld vinden we de Williams- en Haas-coureurs terug, waarbij opvalt dat Mick Schumacher naast zijn teamgenoot ook Nicholas Latifi voorblijft.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'