Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen zet Red Bull met beide benen op de grond

Natuurlijk was het na de Formule 1 Grand Prix van Miami tijd voor een feestje bij Red Bull, maar Max Verstappen waakt er eigenhandig voor dat Red Bull niet zelfgenoegzaam wordt. Volgens de Nederlander valt er nog genoeg te verbeteren.

Het Formule 1 Grand Prix-weekend eindigde voor Max Verstappen en Red Bull geweldig, maar begon met meerdere technische problemen uiterst beroerd. Na een versnellingsbakwissel zorgde een hydraulisch probleem voor nieuwe problemen met de remmen en de stuurinrichting. Max Verstappen liet zich daar in duidelijke bewoordingen over uit en ook na de gewonnen race tracht hij Red Bull bij de les te houden. De overwinning maakt niet alles goed.

"We hebben nog steeds problemen die opgelost moeten worden. We waren snel, maar mijn vrijdag verliep verschrikkelijk slecht en dat is niet lekker als je een goed weekend wil hebben. Bovendien hadden we ook tijdens de race enkele kleine issues. Daar moeten we bovenop blijven zitten", aldus Verstappen ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Liever dit dan een langzame, betrouwbare auto

Nu kwam Red Bull er mee weg, maar dat hoeft de volgende keer niet opnieuw het geval te zijn, weet de Nederlander: "Het had net zo goed de andere kant op kunnen vallen. Dan had je moeten zeggen 'wat hadden we na zo'n vrijdag nog verwacht'? We moeten echt eens een goed weekend afwerken zonder problemen."

"Natuurlijk, dat was in Imola zo, maar op dit moment is het nog te vaak een kwestie van hollen of stilstaan. We moeten ervoor zorgen dat we betrouwbaarder worden en overal meer bovenop zitten. Maar de auto is in ieder geval snel en daar ben ik blij mee. Als we langzaam maar betrouwbaar waren geweest, was dat ook niet goed."

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull