Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zet Red Bull met beide benen op de grond

Natuurlijk was het na de Formule 1 Grand Prix van Miami tijd voor een feestje bij Red Bull, maar Max Verstappen waakt er eigenhandig voor dat Red Bull niet zelfgenoegzaam wordt. Volgens de Nederlander valt er nog genoeg te verbeteren.

Het Formule 1 Grand Prix-weekend eindigde voor Max Verstappen en Red Bull geweldig, maar begon met meerdere technische problemen uiterst beroerd. Na een versnellingsbakwissel zorgde een hydraulisch probleem voor nieuwe problemen met de remmen en de stuurinrichting. Max Verstappen liet zich daar in duidelijke bewoordingen over uit en ook na de gewonnen race tracht hij Red Bull bij de les te houden. De overwinning maakt niet alles goed. "We hebben nog steeds problemen die opgelost moeten worden. We waren snel, maar mijn vrijdag verliep verschrikkelijk slecht en dat is niet lekker als je een goed weekend wil hebben. Bovendien hadden we ook tijdens de race enkele kleine issues. Daar moeten we bovenop blijven zitten", aldus Verstappen ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Liever dit dan een langzame, betrouwbare auto

Nu kwam Red Bull er mee weg, maar dat hoeft de volgende keer niet opnieuw het geval te zijn, weet de Nederlander: "Het had net zo goed de andere kant op kunnen vallen. Dan had je moeten zeggen 'wat hadden we na zo'n vrijdag nog verwacht'? We moeten echt eens een goed weekend afwerken zonder problemen." "Natuurlijk, dat was in Imola zo, maar op dit moment is het nog te vaak een kwestie van hollen of stilstaan. We moeten ervoor zorgen dat we betrouwbaarder worden en overal meer bovenop zitten. Maar de auto is in ieder geval snel en daar ben ik blij mee. Als we langzaam maar betrouwbaar waren geweest, was dat ook niet goed."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'