Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zet vraagtekens bij mogelijke Red Bull-overstap Alonso: "Dat zou ik raar vinden"

De laatste tijd ontstonden er geruchten dat Red Bull Fernando Alonso zou willen aantrekken. Max Verstappen stelt dat het hem niet uitmaakt wie zijn teamgenoot wordt, maar zet wel vraagtekens bij de mogelijke overstap.

Verstappen Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie is in 2025 de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull en rijdt de Nederlander dan überhaupt nog voor het team? Het laatste lijkt inmiddels wel zeker te zijn door zijn langdurige contract, de prestaties en de rust rond de positie van Helmut Marko, alleen weet hij nog niet wie het andere stoeltje gaat vullen. Zijn huidige teamgenoot Sergio Perez is natuurlijk een kandidaat, al ontstonden er ook geruchten dat Red Bull in gesprek is met Fernando Alonso.

Het zou een sensationele overstap zijn als Alonso daadwerkelijk naar Red Bull verkast, maar Verstappen is er niet zo'n voorstander van. De drievoudig wereldkampioen zou het vanuit het oogpunt van Red Bull niet zo goed snappen. Wel benadrukt hij dat het niets persoonlijks is.

"Het maakt mij niet uit wie er naast me zit", stelt Verstappen tegenover De Limburger. "Dat heb ik ook tegen het team gezegd. Ik ga altijd uit van mezelf en in mijn optiek ben ik iedereen de baas. Maar als je het mij vraagt zou ik het raar vinden om een coureur van 42 te contracteren."

Daar heeft Verstappen zo zijn redenen voor. Hij wijst naar de filosofie van het team. "Red Bull heeft altijd de traditie gehad om zelf jonge coureurs op te leiden. Met het tekenen van Sergio Perez werd al van die trend afgeweken, met een coureur van 42 al helemaal. Ik kan goed door een deur met Fernando, dat is het niet. Maar ik kijk ook naar de toekomst van het team. Uiteindelijk is het aan hen om te bepalen wie waar rijdt.”

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco