Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet concurrentie Red Bull naderen: "Volgend jaar wordt interessant"

Max Verstappen pakte zijn vijftigste Formule 1-zege tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar makkelijk ging dat niet. De Nederlander had zijn handen vol aan Lewis Hamilton en stelt na afloop dat de strijd spannender wordt.

Hamilton Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dit seizoen is het aanvankelijk niet bijzonder dat Max Verstappen vanaf de zesde startpositie naar de zege rijdt, maar nu hingen daar meer haken en ogen aan. De Nederlander won met een minieme voorsprong van twee seconden, al werd zijn naaste belager Lewis Hamilton later gediskwalificeerd. De Brit leek soms echter sneller in de geüpdatete Mercedes, iets wat Verstappen ook is opgevallen, zo vertelt de wereldkampioen na afloop tegen onder meer RacingNews365.

"De concurrentie loopt op dit moment in", is Verstappen eerlijk. "Het wordt interessant om te zien hoe zij de auto ontwikkelen richting de eerste race van volgend jaar. Onze laatste update is een tijdje geleden, maar er zijn nu eenmaal ook regels over de windtunneltijd als je het snelste team bent. Ik vind dat volledig correct, want het is goed voor de sport."

Verstappen complimenteert Mercedes

De 26-jarige Nederlander vervolgt zijn verhaal door te stellen dat het nu nog onzeker is hoe goed Red Bull volgend jaar gaat zijn. "De tijd zal dat uitwijzen. Ik denk dat het goed is dat de regels niet echt veranderen. Dus wat je nu met de auto doet, is een leerproces voor volgend jaar. Het is niet zo dat je je volledig focust op het restant van dit seizoen en dan uit het niets een nieuwe auto voor 2024 moet bouwen."

Verstappen verwijst ook naar de vloerupdate van Mercedes. Het team van Hamilton en George Russell benadrukte dat de nieuwe vloer ook een richtpunt voor 2024 moet zijn. "Het is juist wat Mercedes doet, want ze proberen hun auto beter te begrijpen. Tegelijkertijd werken wij ook hard aan de auto van volgend jaar, ondanks dat we het huidige pakket nog proberen te optimaliseren."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola