Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet dominanter Ferrari en wil dat Red Bull zichzelf opnieuw bewijst

Max Verstappen gaat aan de leiding in het kampioenschap, maar rekent zich nog niet rijk. Ferrari is volgens hem het snelste team en Red Bull moet zichzelf weer bewijzen.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen is de leider in het Formule 1-kampioenschap. Toch weet de Red Bull-coureur dat het dit seizoen absoluut niet vanzelf aan komt waaien. Afgelopen raceweekend, in Oostenrijk, was Ferrari duidelijk de sterkere partij tijdens de race.

Geen goede dag, zo oordeelt de Nederlander ruim anderhalve week later in gesprek met onder meer RacingNews365. "Ferrari was wat sterker dan we hadden verwacht, maar wij waren zeker slechter dan we hadden verwacht. Het is altijd lastig om tegen hen te vechten."

"Op een goede dag kunnen we de strijd aan gaan, maar we hadden geen goede dag. In Frankrijk moeten we in ieder geval terug naar normaal, maar natuurlijk willen we altijd beter."

Toch pakte Max wel de pole in Oostenrijk. Het was de eerste keer dit jaar dat hij dat flikte in droge omstandigheden. Tot dan was het op een pole van Perez in Saoedi-Arabië na altijd Ferrari. Heeft Red Bull een doorbraak op dat vlak? "Ik denk niet dat we per se hebben gewonnen in de kwalificatie. We gaan het dit weekend zien", antwoordt Max nuchter.

Ommezwaai

Ondanks het verlies op de Red Bull Ring, gaat Verstappen fier aan de leiding in het kampioenschap. Tot verrassing van de Nederlander die na twee uitvalbeurten in de eerste drie races tegen een grote achterstand aankeek.

"Na Melbourne dacht ik: als er nog een mogelijkheid is, dan kunnen we misschien aan het einde van het seizoen weer vechten, maar alles draaide heel snel om. Het toont ook maar weer aan dat het heel snel de andere kant op kan vallen, dus we moeten er gewoon bovenop zitten. We mogen geen fouten maken."

Ferrari dominanter

Alhoewel Verstappen een ruime voorsprong heeft op Charles Leclerc en ook Red Bull een mooi aantal punten voorstaat op Ferrari, oordeelt de regerend kampioen dat zijn team momenteel in de achtervolging is op de Italianen.

"Tot dusverre denk ik niet dat wij dominante raceweekenden hebben gehad. Aan het begin van het jaar waren wij de achtervolgende partij en moesten wij Ferrari verslaan."

"Natuurlijk hebben zij wat betrouwbaarheidsproblemen en slechte strategische beslissingen gemaakt, over het algemeen heb ik het gevoel dat wij de jagende partij zijn."

"Bovendien hebben wij nog steeds een te zware bolide, dus dat kost ons ook rondetijd. Het hangt af van het circuit, maar over het algemeen heb ik het gevoel dat Ferrari meer dominantere weekenden heeft dan wij."

Red Bull moet zichzelf bewijzen

En dus zal het team van Verstappen de komende maanden nog aan de bak moeten als ze aan het einde van de rit nog steeds in beide kampioenschappen boven Ferrari willen staan.

"We moeten nog steeds upgrades meenemen en hard werken. Mensen zeggen altijd dat Red Bull heel goed is in updates ontwikkelen tijdens het seizoen, maar dat is natuurlijk geen garantie."

"Dat moeten we opnieuw laten zien. Als je elk jaar start met die gedachte, dan kom je op achterstand. Je moet het ook laten zien, dus dat moeten we nu gaan doen", aldus de kampioen van Red Bull.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken