Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen ziet gelijkenissen met Hamilton tijdens intense titelstrijd

De intense titelstrijd met Lewis Hamilton zal nooit meer vergeten worden door Max Verstappen. De twee coureurs verschillen enorm, maar de Nederlander ziet alsnog wat gelijkenissen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RN365

Max Verstappen heeft enorm vele respect voor Lewis Hamilton. Ondanks verschillende crashes en de intense titelstrijd kijkt de Nederlander positief terug naar het gevecht tussen de twee heren. In gesprek met Formula 1 bekijkt hij hoe ze Red Bull en Mercedes op dezelfde wijze tot het uiterste pushten. "Ik wist altijd al dat Lewis een geweldige coureur is, maar ik heb nog nooit de mogelijkheid gehad om echt tegen hem te racen."

"Het was dit jaar heel speciaal dat we allebei de auto en het team tot de limiet moesten pushen. We eisten erg veel, maar we gaven ook veel terug aan het team. Ik denk dat dat het heel speciaal heeft gemaakt. Vooral gekeken naar het jaar daarvoor. Na een aantal races voelde het niet echt als een workout omdat ik altijd in mijn eentje reed."

Verstappen moest zich aanpassen voor de titelstrijd

In 2020 kon de Nederlander naar eigen zeggen voornamelijk cruisen naar de finish, maar het seizoen waarin hij kampioen werd, was totaal anders. "Ik wist dat er niets te winnen en niets te verliezen viel (in 2020, red.), maar dit jaar heb ik bijna alle races plankgas moeten rijden, tot de laatste ronde. Ik stond constant onder druk."

Verstappen genoot van de druk en de enorme uitdaging in het gevecht met Hamilton. "Dat is wat ik mij altijd zal blijven herinneren. Ik hoop, natuurlijk, dat Lewis en ik dit nog een aantal jaren voort kunnen zetten", aldus de regerend wereldkampioen.

3 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin