Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ziet maar één optie op weg naar een overwinning in Monaco

Max Verstappen hoopt op een regenbui tijdens de Grand Prix van Monaco. Het is volgens de Nederlander, die de race vanaf de vierde plaats zal starten, de enige optie voor een overwinning.

Max Verstappen zal de Grand Prix van Monaco starten vanaf de vierde plaats. De Red Bull-coureur was tijdens de kwalificatie mogelijk nog onderweg naar een beter resultaat, maar nadat teamgenoot Sergio Perez crashte kon hij deze poging niet afmaken. "Het is balen natuurlijk, maar daar kan je niets aan veranderen", liet hij weten aan een selecte groep media, waaronder RacingNews365 . De kwalificatie is zeer belangrijk op het stratencircuit in Monte Carlo, want inhalen is extreem lastig. Verstappen hoopt dan ook op een regenbui tijdens de race, welke mogelijk nog zal komen. "Dat is mijn enige optie om iets te kunnen doen", legt hij uit. "We gaan het zien."

Red Bull kwam net tekort op Ferrari

De vrijdag- en de zaterdagsessies verliepen niet zoals de regerend wereldkampioen had gehoopt. Uiteindelijk werd er voor de kwalificatie nog het een en ander aangepast, maar ook dat werkte niet perfect. "Ik had net niet genoeg grip aan de voorkant en hier in Monaco is het belangrijk dat je snel draait. Dat had ik niet, dus dan verlies je gewoon veel tijd." Op pure snelheid partij bieden aan de Ferrari-coureurs, die vanaf de voorste rij starten, zit er volgens Verstappen dus niet zomaar in. Strategisch verwacht hij niet veel. "Normaal gesproken is er niet veel mogelijk. Het is lastig, heel lastig", aldus de Limburger. De Grand Prix van Monaco zal starten om 15:00 uur Nederlandse tijd. Charles Leclerc start vanaf pole met teamgenoot Carlos Sainz naast zich. Perez start ondanks zijn crash in Q3 vanaf de derde plaats.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'