Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet nóg een verbeterpunt bij Red Bull: "Dan is de auto op elk circuit beter!"

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco verliep niet al te best voor Max Verstappen. De Nederlander sprak na afloop van een fundamenteel probleem met betrekking tot hobbels en kerbstones, maar ziet ook nog een extra verbeterpunt bij Red Bull. Wat dat dan is, vertelt Verstappen echter niet.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat de laatste tijd niet geweldig met Red Bull en Max Verstappen. Natuurlijk waren de resultaten tot aan de Grand Prix van Monaco zeer goed, maar er zijn wel vaak problemen met de setup van de auto. In het prinsdom zijn de hobbels en kerbstones een groot probleem voor Verstappen, die het in de kwalificatie met de zesde plaats moest doen en na afloop van een 'fundamenteel probleem' sprak. De 26-jarige Nederlander stelt tegenover onder meer RacingNews365 dat er nog wel een verbeterpunt is.

"We hebben hier (Monaco red.) andere problemen", vertelt Verstappen. "In Miami hadden we de balans en de banden niet op orde, terwijl we in Imola knap een ommekeer bewerkstelligden. We waren toen door alle eerdere problemen niet perfect op de harde band, maar de performance was over het algemeen best oké. Ik wist dat Monaco één van de moeilijkste weekenden zou worden en ik ben me er ook van bewust dat we niet perfect zijn, hard moeten werken en onze zwakke punten beter moeten begrijpen."

En dan komt de aap uit de mouw. Verstappen weet niet wat hij met het probleem rond hobbels en kerbstones aan moet, maar ziet ook iets wat hij wel op kan lossen. De Nederlander vertelt alleen niet precies wat het is in zijn vooruitblik op de komende races. "Het circuit in Spanje heeft bijvoorbeeld geen hobbels, dus dat ligt ons beter. Maar natuurlijk zijn er een paar circuits waar je over hobbels en kerbstones moet rijden. Die zijn niet ideaal voor ons. Er komen echter ook een paar circuits aan die beter bij onze auto passen. We weten waar we aan moeten werken en ik weet dat we op één duidelijk punt nog snelheid tekort komen. Als we dat kunnen oplossen, is de auto overall beter op elk circuit!"

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren