Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet ondanks crash Leclerc stijgende lijn bij competitief Red Bull

Door de crash van Charles Leclerc werd het uiteindelijk een relatief gemakkelijke middag voor Max Verstappen. We zullen nooit weten hoe het was afgelopen als de Ferrari-coureur niet was gecrasht, maar Verstappen ziet in ieder geval dat Red Bull het weer goed voor elkaar had.

Verstappen France 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In de Franse hitte gingen Max Verstappen en Charles Leclerc voor de zoveelste keer dit seizoen de strijd met elkaar aan. Het gevecht kwam echter abrupt ten einde toen de Ferrari-coureur crashte en de Nederlander met relatief gemak naar de overwinning kon rijden.

Na afloop verschijnt Verstappen voor de camera bij Viaplay, waar hij vertelt over zijn race. "Het was best warm, maar uiteindelijk hoef je de laatste twintig ronden niet op de limiet te rijden. Dat helpt wel!", glundert hij.

Voordat Leclerc uitviel streden de twee samen, maar na tien ronden moest Verstappen de touwtjes toch even laten vieren. Hij legt uit waarom. "Je zit zoveel ronden zo dicht achter hem en op een gegeven moment worden de banden te warm, dus dan moet je hem iets laten gaan."

Verstappen ziet een competitief Red Bull

Daar waar Verstappen vanwege problemen met bandenslijtage in Oostenrijk niets tegen Leclerc in wist te brengen, zo kon hij deze zondag wel het gevecht aan gaan. Dat stemt Verfstappen tevreden, ook al weet hij niet hoe het gevecht in het tweede deel zou zijn gelopen als Leclerc niet was gecrasht.

"We hadden wel goede snelheid, want je zag dat Leclerc overstuur en
problemen had. Het zag er goed uit, maar het is altijd een vraagteken
hoe hij het op de andere banden gedaan had, maar ik denk dat we nu in de race competitiever waren dan in Oostenrijk."

Al met al kon hij vervolgens op zijn dooie gemak, relatief gezien, naar de finish rijden. "Ja het was een kwestie van managen, maar dat was ook meer voor de veiligheid. De pitstraat is hier heel lang, waardoor een tweede pitstop niet ideaal was. Dat maakt een eenstopper tegelijkertijd wel moeilijk, want je krijgt veel vibraties in de banden omdat ze enorm slijten, dus naar het einde toe was het puur het managen van de banden."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?