Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Zo kan je zien met welke klap ik de bandenstapels heb gekopt"

De Max Verstappen Store in Swalmen laat sinds woensdag de helm zien waarmee de Red Bull-coureur zo zwaar crashte op Silverstone. Wordt die helm wellicht tentoongesteld omdat hij voor hem zelf emotionele waarde heeft?

In de Max Verstappen Store in Swalmen zijn tal van helmen van de Red Bull-coureur te bewonderen. Sinds deze week staat daar de helm tussen die hij droeg tijdens zijn zware crash op Silverstone. De helm is voor iedereen te zien, maar Verstappen zelf kijkt er liever niet naar, zo geeft hij aan in een reactie op de vraag van RacingNews365 of die helm misschien ook emotionele waarde heeft.

Verstappen kreeg 51G te verduren

"Ik kijk er het liefste natuurlijk niet naar, want ik bewaar er vanzelfsprekend geen fijne herinneringen aan", aldus Verstappen vanuit Mexico. "Maar het geeft natuurlijk wel aan hoe veilig de helmen anno nu eigenlijk zijn." Verstappen kreeg een impact te verwerken van 51G en dat heeft zijn sporen nagelaten op de helm. "En je ziet ook goed met welke klap ik de bandenstapels heb gekopt", vervolgt hij met een ondeugend lachje. "Voor mensen is dat natuurlijk wel prima om te zien."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"