Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Zodra hij stopt, stop ik ook"

Max Verstappen is dan wel de nieuwe individuele wereldkampioen, maar de Formule 1 wordt niet zelden een teamsport genoemd. Zijn belangrijkste teamgenoot is zijn engineer Gianpiero Lambiase. Een Formule 1 zonder hem ziet Verstappen niet zitten.

"Ik heb tegen hem gezegd dat ik alleen met hem wil werken. Zodra hij stopt, stop ik ook." Het zijn stellige woorden van Max Verstappen tegenover Ziggo Sport over zijn engineer Gianpiero Lambiase. De twee kunnen lezen en schrijven met elkaar, zo geeft hij aan als hem gevraagd wordt of hij Lambiase 24/7 uit zijn bed kan bellen met vragen en/of ideeën. "Ja, absoluut. Het is ongelooflijk hoe wij samenwerken. Natuurlijk kunnen we ooit heel streng zijn naar elkaar toe, maar dat verlang ik ook. Hij moet het mij kunnen vertellen als ik een eikel ben en andersom. Dat heb ik hem ook altijd voorgehouden."

Marko luistert en geniet mee

De twee zijn samen in balans, iets wat in voorgaande jaren misschien nog wat minder het geval was, zo lijkt Verstappen aan te geven: "De afgelopen jaren probeerde ik vaak wat meer de engineer te zijn en hij de coureur", klinkt het lachend. Iemand die ook heel erg van de wisselwerking tussen Verstappen en Lambiase kan genieten, is Helmut Marko: "Hij vindt het altijd heel mooi als hij aan mijn kant van het gesprek zit mee te luisteren. Hij vindt het dan heel mooi om te zien hoe wij met elkaar communiceren."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"