Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Zodra hij stopt, stop ik ook"

Max Verstappen is dan wel de nieuwe individuele wereldkampioen, maar de Formule 1 wordt niet zelden een teamsport genoemd. Zijn belangrijkste teamgenoot is zijn engineer Gianpiero Lambiase. Een Formule 1 zonder hem ziet Verstappen niet zitten.

Verstappen Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik heb tegen hem gezegd dat ik alleen met hem wil werken. Zodra hij stopt, stop ik ook." Het zijn stellige woorden van Max Verstappen tegenover Ziggo Sport over zijn engineer Gianpiero Lambiase. De twee kunnen lezen en schrijven met elkaar, zo geeft hij aan als hem gevraagd wordt of hij Lambiase 24/7 uit zijn bed kan bellen met vragen en/of ideeën.

"Ja, absoluut. Het is ongelooflijk hoe wij samenwerken. Natuurlijk kunnen we ooit heel streng zijn naar elkaar toe, maar dat verlang ik ook. Hij moet het mij kunnen vertellen als ik een eikel ben en andersom. Dat heb ik hem ook altijd voorgehouden."

Marko luistert en geniet mee

De twee zijn samen in balans, iets wat in voorgaande jaren misschien nog wat minder het geval was, zo lijkt Verstappen aan te geven: "De afgelopen jaren probeerde ik vaak wat meer de engineer te zijn en hij de coureur", klinkt het lachend.

Iemand die ook heel erg van de wisselwerking tussen Verstappen en Lambiase kan genieten, is Helmut Marko: "Hij vindt het altijd heel mooi als hij aan mijn kant van het gesprek zit mee te luisteren. Hij vindt het dan heel mooi om te zien hoe wij met elkaar communiceren."

Ook interessant:

Coronel: "Verstappen heeft de Formule 1 veranderd met zijn rijstijl"

Max Verstappen wist de Grand Prix van Abu Dhabi en daarom zijn eerste wereldtitel te winnen. Tom Coronel was erbij en blikt voor RacingNews365 terug op de allesbeslissende race. De WTCR-coureur vindt dat Mercedes een slechte verliezer is, vindt daarnaast dat Verstappen de F1 veranderd heeft met zijn rijstijl en spreekt zijn liefde uit voor Nicholas Latifi.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"