Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zoekt verklaring voor minder Red Bull in 2024

Max Verstappen staat na negen races in 2024 'gewoon' aan de leiding van het rijderskampioenschap in de Formule 1. Toch gaat het allemaal niet zo gemakkelijk als in 2023. Hoe kan dat toch? Verstappen probeert er zelf achter te komen.

Verstappen rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en de RB19. Het was in 2023 een combinatie die bijna niet was te verslaan. Verstappen won maar liefst 19 van de 22 races en moest alleen twee overwinningen van teamgenoot Sergio Perez en eentje van Carlos Sainz in de Ferrari toestaan. Daarnaast was die Red Bull enorm betrouwbaar en viel Verstappen geen enkele keer uit.

In de eerste negen races in 2024 zijn er toch wat meer problemen voor Verstappen en de Oostenrijkse renstal. Zo viel de drievoudig wereldkampioen uit in Australië door remproblemen, had hij schade tijdens de race in Miami door tegen een paaltje aan te rijden en had Verstappen in Canada last van een ERS-probleem in de tweede training. Toch won de Nederlander zes van de negen verreden Grands Prix. Ook al reed hij tot op de duizendste dezelfde tijd als George Russell in de kwalificatie, Verstappen moest genoegen nemen met de tweede startplek. Uiteindelijk won hij de race onder wisselende omstandigheden.

Het was een race zonder fouten bij zowel Verstappen als Red Bull en dat doet een beetje denken aan de dominante tijd uit 2023. "Ik denk dat we allemaal erg gefocust zijn. We doen nog steeds veel dingen goed, maar om wat voor reden dan ook zitten we niet in dezelfde flow als vorig jaar", zo zegt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Toen leek alles gewoon heel goed te gaan voor ons op de meeste plekken en waren er geen betrouwbaarheidsproblemen."

"Ik weet het niet, maar voor welke reden dan ook is het dit jaar allemaal wat moeilijker. Sommige dingen zijn ook een beetje moeilijk uit te leggen. Soms voelt het bijna alsof je een beetje in een spiraal zit en het misschien wat tijd kost om eruit te komen", zo stipt Verstappen een van de mogelijke verklaringen aan. "Maar we zitten er zeker bovenop. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen. We gaan alles opnieuw analyseren en zullen ons proberen om te verbeteren", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"