Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Zonder hem zie ik mezelf niet in F1 racen"

Formule 1 een individuele sport? Echt niet. Max Verstappen heeft bij Red Bull een heel team om zich heen en zelfs als hij in cockpit plaatsneemt, is hij niet enkel op zichzelf aangewezen. Dan alsnog wordt hij 'vergezeld' door de man waarmee hij naar eigen zeggen niet zonder kan.

Verstappen Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen reed 152 Grands Prix in de Formule 1, waarvan 129 voor Red Bull Racing, het team waar hij in 2016 voor de Grand Prix van Spanje naar overstapte. Daar werd hij gekoppeld aan de man die hij nu niet meer aan zijn zijde kan missen: race-engineer Gianpiero Lambiase.

De twee kunnen lezen en schrijven met elkaar en hebben aan twee woorden genoeg. Soms is stilte zelfs al genoeg om elkaar duidelijk te maken wat ze willen van de auto: "Toen ik bij Red Bull kwam, werd hij aan mij voorgesteld als mijn nieuwe race-engineer. Ik dacht 'okay dan, laten we er het beste van maken'."

Wat volgde was natuurlijk een krankzinnig weekend, waarin hij zijn eerste Formule 1 Grand Prix won. "En sindsdien hebben we altijd samengewerkt. Wat ik belangrijk vind, is dat ik eigenlijk niks hoef te zeggen en dat hij toch weet wat er gevraagd wordt van de auto. Hij ziet dat al aan de manier waarop ik rijd."

"Dat aspect heeft zich gedurende de jaren erg goed ontwikkeld, tot het punt waarop ik mezelf dit niet zie doen zonder GP (Gianpiero, red.) aan mijn zijde", aldus de Red Bull-coureur. "Het is super belangrijk om die goede klik te hebben om de maximale performance uit een weekend te halen."

Rustige Lambiase kan fel uit de hoek komen

Zo rustig als Lambiase soms overkomt, zo 'Italiaans' kan hij stiekem toch ooit uit de hoek komen, aldus Verstappen: "Die kant komt soms naar buiten, wat ik alleen maar mooi vind om te zien. Hij wordt dan ergens door getriggerd en is dan on fire, dat vind ik mooi om te zien."

Verstappen hecht zelfs zoveel waarde aan zijn samenwerking met Lambiase dat hij eerder al ooit liet optekenen dat hij zou stoppen met de Formule 1 op het moment dat ook Lambiase zou stoppen.

De Brit met Italiaanse roots op zijn beurt is zeer onder de indruk van Verstappen. Dat liet hij recent optekenen in een speciale Verstappen-editie van Red Bulls eigen magazine Red Bulletin.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken