Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zucht na Hamilton-vraag, maar vestigt hoop op Mercedes

Lewis Hamilton en Max Verstappen in één Formule 1-team? De afgelopen weken heeft menig F1-fan deze combinatie voor zich gezien.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Recentelijk haalde Red Bull-teambaas Christian Horner de voorpagina's van het nieuws, met de bewering dat Lewis Hamilton dit jaar navraag gedaan zou hebben bij Red Bull Racing of er eventueel een stoeltje beschikbaar is. Dit deed de geruchtenmolen gelijk draaien en menig F1-fan heeft zich wel ingebeeld hoe het zou zijn als Hamilton en Max Verstappen, aartsrivalen sinds 2021, teamgenoten zouden worden.

Hoewel de combinatie Hamilton-Verstappen een ultiem rijderspaar zou zijn op het gebied van prestatieniveau, ziet Verstappen het niet zitten om samen met de zevenvoudig wereldkampioen in één team te zitten. In een interview met The Telegraph werd de Nederlander weer deze vraag gesteld, maar hij geeft zelf aan dat de combinatie 'nooit zou werken' en dat het beter is voor de sport als de twee in aparte teams blijven.

"We zouden elkaar zeker proberen te verslaan"

En waarom het nooit zou werken? Iets met twee die strijden om een been. "We zouden zeker elkaar proberen te verslaan. Maar ik denk dat het ook goed is om ons in verschillende teams te hebben." Daarmee laat Verstappen doorschemeren dat hij Hamilton wel degelijk nog steeds als één van zijn grootste concurrenten ziet: "Voor mij is het belangrijk dat onze rivalen ervoor zorgen dat ze competitief genoeg zijn om de strijd aan te gaan."

"Want anders maakt het niet uit wie je naast elkaar zet, er is maar één auto die het kampioenschap wint. En dat is niet wat je wil als fan", legt de drievoudig wereldkampioen uit. Als hem vervolgens gevraagd wordt of hij dan niet terug verlangt naar een echte kampioenschapsstrijd, haalt Verstappen zijn schouders op.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld