Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappens evenbeeld in de Formule E? "Hij is van het niveau van Max"

Sacha Fenestraz, Formule E-coureur bij Nissan, gelooft dat zijn teamgenoot Oliver Rowland even snel is als Max Verstappen. Dat stelt Fenestraz in een exclusief interview met RacingNews365.

Rowland Fenestraz Tokyo
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Sam Bloxham / Formula E

Max Verstappen is op dit moment de dominante factor in de Formule 1. De Nederlander werd drie keer op rij wereldkampioen en pakte in 2023 19 overwinningen in 22 races. Ook dit jaar lijkt hetzelfde scenario zich te ontvouwen. Verstappen won drie van de eerste vier races en presteert wederom op de toppen van zijn kunnen.

Ondertussen doet Oliver Rowland het goed in de Formule E. De Nissan-coureur pakte twee polepositions in de laatste drie races en stond drie keer op rij op het podium. Het staat in schril contrast met vorig jaar, toen zijn Formule E-carrière over leek. Rowland moest midden in het seizoen bij Mahindra vertrekken, maar presteert nu bij Nissan dus weer naar wens. Sterker nog: zijn teamgenoot Sacha Fenestraz stelt in een exclusief interview met RacingNews365 dat Rowland het niveau van Verstappen aantikt.

"Zeker weten", stelt Fenestraz wanneer hij de vraag krijgt of hij verwachtte dat Rowland meteen snel zou zijn. "Dat is ook waarom Nissan Oliver opnieuw heeft vastgelegd. Er is geen twijfel dat ze hem wilden terughalen omdat ze zijn potentieel kennen. Oliver staat op het beste punt in zijn Formule E-carrière met een auto die hij fijn vindt en een team dat hij goed kent. Hij heeft ervaring, het pakket is er, dus ik ben niet verrast. Ik weet dat hij op zijn beste dagen zeker op het niveau van Verstappen zit, dus het is geweldig om hem aan boord te hebben. Ik ben niet jaloers."

Felestraz wordt er zelf ook beter van. "Ik heb veel respect voor hem en ik kan alleen maar beter worden door van hem te leren. Het stimuleert me om sterker te worden. Zoals ik net al zei, ik moet me bewust zijn van de verschillen in ervaring en mijn Formule E-ervaring verder opbouwen."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez