Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Het luxeprobleem van Verstappen: "Dat is lastig voor mij"

De Formule 1-coureurs volgen intensieve trainingsschema's om fit te blijven voor de hoge G-krachten in de koningsklasse. Voor de een geeft het trainen andere uitdagingen dan voor de ander. Zo vindt Max Verstappen het vooral lastig om onder de gewichtslimiet te blijven.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen legt uit hoe sommige coureurs juist keihard trainen om genoeg spieren te kweken, terwijl de Limburger zelf juist moet zorgen dat er niet te veel kilo's bijkomen in bijvoorbeeld de winterstop. Zo veel als anderen hoeft hij niet te letten op krachttraining. Wel is de uitdaging van Verstappen juist het letten op de voeding.

"Sommige coureurs hebben daar wat meer geluk mee. Ze kunnen juist eten wat ze willen", legt de tweevoudig kampioen uit aan Viaplay. "Daarnaast hoeven ze alleen nog wat te trainen om geen spiermassa te verliezen. Zodra je weet wat je lichaam nodig heeft, dan kan je je training daar naar aanpassen."

Het verschilt volgens Verstappen erg per coureur hoe het gaat. Zo legt hij uit dat Nyck de Vries en Alexander Albon hard moeten trainen om spieren te kweken, dit natuurlijk voor de hoge G-krachten in de Formule 1. "Ik wissel vaak ideeën uit met Nyck hierover, daardoor weet ik dat hij hard moet trainen om zijn spieren te behouden. Als hij dat niet doet voor een paar dagen of weken, dan verliest hij heel veel spiermassa."

"Dat was ook zo met Alex. Hij had altijd proteïneshakes nodig voor zijn spieren. Voor mij is het juist het tegenovergestelde. Ik verlies niet veel spieren en ik heb nooit echt problemen met het besturen van een racewagen. Eigenlijk is het voor mij juist lastiger om onder de gewichtslimiet te blijven."

Of dat zo erg is? Dat valt volgens Verstappen wel mee. Ruilen lijkt hij liever niet te willen. "Het ergste gevoel ooit is als je je nek en je hoofd niet omhoog kan houden in een F1-auto. De rest van je lichaam, daar kan je wel wat compenseren, maar als je door de bocht gaat en je hoofd valt er bijna af. Dat is pas zwaar."

Ook interessant:

Zo moet het nieuwe Amerikaanse F1-team eruit gaan zien

Andretti en Cadillac hebben grootse plannen om toe te treden tot de Formule 1. Hoe gaan ze dat doen en hoe komt het team er uit te zien? We leggen het je uit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull