Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onthult F1-angst die hij had: "Gelukkig is dat wel gebeurd"

Over het talent van Max Verstappen kan niet meer getwijfeld worden. Dat laat hij inmiddels al jaren lang race in race uit zien. Aan het begin van zijn carrière was Verstappen daar soms wel bezorgd over, vertelt hij.

Verstappen 2014 Toro Rosso Suzuka Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Toen Red Bull aankondigde dat Max Verstappen in 2015 op 17-jarige leeftijd zijn Formule 1-racedebuut zou gaan maken, kwam dat de energiedrankjesfabrikant op veel kritiek te staan. Hoe kan iemand die in zijn eigen land nog niet eens de weg op mag wel in een F1-bolide racen?

Verstappen deed die kritiek al snel verstommen. Inmiddels hij heeft veertig Grand Prix-zeges en twee wereldtitels achter zijn naam staan. De Formule 1-wereld ligt aan zijn voeten, maar zelf heeft de Red Bull-coureur meermaals door laten schemeren dat hij het na 2028 mogelijk 'al' voor gezien houdt.

Als Max in gesprek met The Times geconfronteerd wordt met een uitspraak van Timo Glock, die schreef dat Verstappen 'nog alles zou kunnen bereiken als hij dat zou willen', reageert hij kort, maar krachtig: "Precies dat."

Zorgen

Gevraagd of hij dan echt geen angsten of zorgen heeft, legt Verstappen uit dat dat ooit wel zo was, maar tegenwoordig niet meer. "Ik heb die niet meer. Initieel, toen ik in de Formule 1 kwam, maakte ik me zorgen of ik wel een auto zou krijgen waarmee ik kon laten zien waar ik op de baan toe in staat was."

"Gelukkig ben ik wel in die positie terecht gekomen", glundert hij. "Stel dat alles nu helemaal verkeerd gaat? Het zij dan zo. Ik heb alles al gedaan wat ik wilde doen in de Formule 1. Ik heb mijn eerste en nu ook tweede wereldtitel gewonnen, dus voor mij heb ik alles al gewonnen wat ik kon winnen."

En nieuwe doelen, die heeft hij ook niet. "Die zijn er niet, want zodra je alles hebt bereikt, dan is dat het", aldus Verstappen.

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"