Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nico Hulkenberg

"Vertrek Hulkenberg groot verlies voor de Formule 1"

Het waarschijnlijke vertrek van Nico Hulkenberg uit de Formule 1 komt voor sommigen veel te vroeg, zo ook voor McLaren-coureur Carlos Sainz. De Spaanse coureur kan niet begrijpen dat zijn collega volgend jaar niet meer in de koningsklasse van de autosport rijdt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Het heeft er alle schijn van dat Nico Hulkenberg bezig is aan zijn laatste seizoen in de Formule 1. De Renault-coureur wordt met ingang van 2020 vervangen door Esteban Ocon bij de Franse equipe en andere teams hebben geen plaats over voor hem, dit tot grote teleurstelling van McLaren-coureur Carlos Sainz. "Het zal een groot verlies zijn voor de Formule 1 als Hulkenberg inderdaad vertrekt", aldus de Spanjaard tegen onder andere RaceFans.

"Ik denk dat Hulkenberg één van de meest getalenteerde coureurs is op de huidige grid. Sterker, hij is in mijn ogen een van de besten geweest in de Formule 1 in de periode dat hij er heeft gereden, de afgelopen tien jaar dus. Hij rijdt hier nog steeds en dat heeft een reden. Ik begrijp dan ook niet dat de teams een kans hem vast te leggen voor volgend jaar niet hebben aangegrepen", zo vervolgt Sainz zijn verhaal.

De McLaren-coureur kan het weten. Toen hij in 2017 afscheid nam van de Red Bull-familie en koos voor een kans bij het Formule 1-team van Renault, kwam hij naast Hulkenberg terecht. Sainz werd in anderhalf jaar tijd overschaduwd door de Duitse coureur, die in 2018 het seizoen eindigde als zevende in het kampioenschap.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

3 reacties

    Breaking Verstappen-sponsor Jumbo lanceert unieke spaaractie GP Nederland