Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Laurent Mekies

Vertrekkend Ferrari-kopstuk neemt emotioneel afscheid

Laurent Mekies is sinds deze week officieel aan de slag als de nieuwe teambaas bij AlphaTauri. De Fransman heeft mooie woorden voor het team waar hij afgelopen seizoen werkzaam was: Ferrari.

Laurent Mekies
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Laurent Mekies moet vanaf deze week AlphaTauri klaarstomen voor de seizoensstart in Bahrein, waar eind februari de testdagen van de Formule 1 zijn en begin maart de eerste GP van het seizoen 2024 wordt gereden. Mekies is bij AlphaTauri de opvolger van Franz Tost.

Tot en met juli 2023 werkte Mekies bij Ferrari als rechterhand van teambaas Fred Vasseur en was hij bij het Italiaanse team de sportief directeur. Op LinkedIn bedankt Mekies Ferrari en zegt hij uit te kijken naar zijn nieuwe baan als teambaas bij AlphaTauri.

"Nu mijn hoofdstuk in 'Rood' is afgesloten, is dit het moment om iedereen bij Scuderia Ferrari te bedanken voor vijf onvergetelijke jaren. We kenden samen pieken en dalen, we streden elke dag en we gaven alles wat we konden. Mijn hoofd en hart zijn gevuld met ongelooflijke herinneringen die ik voor het leven zal koesteren", zegt Mekies. "Aan alle fantastische mensen bij de Scuderia en aan de geweldige Tifosi: hartelijk dank voor alles wat we samen hebben beleefd en voor jullie gepassioneerde, onvoorwaardelijke steun."

"Een nieuw avontuur begint nu, en het is met een groot gevoel van dankbaarheid dat ik van een heel speciale racefamilie naar een andere heel speciale racefamilie ga. We beginnen aan een spannend avontuur, een nieuw hoofdstuk dat we samen zullen schrijven en ik kan niet wachten om samen te werken met de getalenteerde mensen in Faenza en in Bicester", besluit Mekies.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"