Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Vertrek Hamilton verandert niets aan rol binnen Mercedes: "Dat zou ik misschien niet moeten doen..."

Lewis Hamilton zal Mercedes eind 2024 verlaten om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Ferrari, maar dat weerhoudt de zevenvoudig wereldkampioen er niet van om de Zilverpijlen op weg te helpen voor volgend seizoen.

Hamilton Imola Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het team van Mercedes heeft het de afgelopen jaren ontzettend lastig. Sinds de herinvoering van de ground effect-regels in 2022 blijft de Duitse renstal radeloos achter op zoek naar de aansluiting met de concurrentie, maar na een aantal verkeerde keuzes waren ze al snel weer terug bij af. Lewis Hamilton bleef Mercedes al die tijd trouw, maar hij zal zijn zilverkleurige bolide vanaf 2025 toch echt inruilen voor de iconische roodkleurige wagen van Ferrari. 

Toch richt de zevenvoudig wereldkampioen zich nog altijd op het hier en nu, want het seizoen van 2024 is pas net goed en wel op gang gekomen. Het voornaamste doel van Mercedes is dan ook om dit seizoen nog verbetering te vinden om de aansluiting met de concurrentie weer te vinden. 

Tegenover onder meer RacingNews365 verklapt hij wat het team de komende weken te wachten staat. "We komen nu pas op het punt dat we antwoorden kunnen verwachten, dus de komende drie races zullen we de volledige verandering pas echt zien. Maar we zullen tot de komst van de nieuwe upgrades nog wel achter blijven lopen, zeker ten opzichte van Red Bull."

Hamilton richt zich dit seizoen dus volop op de ontwikkeling van de Mercedes-bolide, maar weet ook dat zijn nieuwe uitdaging hem in een lastige positie brengt. Toch veranderen zijn toekomstplannen niets aan zijn huidige rol bij Mercedes. Ondanks zijn overstap naar een van de grootste concurrenten blijft Hamilton namelijk nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit seizoen.

"Er verandert verder niets. We hebben nog steeds grote meetings als we terug in de fabriek zijn en ik geniet er nog steeds van dat ik hier met iedereen kan werken en echt goede discussies kan voeren. Het team is gewoon fantastisch en er is echt sprake van respect. Ik probeer ze gewoon te helpen dit jaar nog vooruitgang te boeken en ook alvast naar volgend jaar te kijken."

Ondanks de goede bedoelingen weet Hamilton dat zijn huidige inzet niet helemaal de bedoeling is, maar na al die jaren bij Mercedes heeft het team toch een plekje in zijn hart veroverd. "Ik werk ook aan dingen die ze volgend seizoen waarschijnlijk nodig gaan hebben. Dat zou ik misschien niet moeten doen... Maar ik wil gewoon dat het team uitblinkt en succesvol kan zijn, of ik er nou bij ben of niet."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe