© Ferrari

Nieuwsoverzicht

"Verval Ferrari mede veroorzaakt door dood Marchionne"

Volgens Formule 1-baas Ross Brawn heeft het verval van Ferrari van de afgelopen races alles te maken met het onverwachte overlijden van Ferrari-president Sergio Marchionne. Sinds het overlijden van de Italiaan op 25 juli won Ferrari nog maar één race.

Iedereen lijkt het er over eens te zijn dat Ferrari over een sterk pakket beschikt. De SF71-H is sneller en bovendien betrouwbaarder dan de auto van vorig jaar, maar net als vorig jaar laat Ferrari het in de tweede seizoenshelft volledig afweten. Formule 1-baas Ross Brawn, die in het verleden zelf aan het technische roer van de Scuderia stond, vermoedt dat het verval dan ook vooral wordt ingegeven door het overlijden van Ferrari-president Sergio Marchionne op 25 juli.

"Het leidt geen enkele twijfel dat de plotselinge dood van Marchionne, die echt zijn stempel op het team wist te drukken, een enorme impact heeft gehad op het team", zo laat Brawn in zijn persoonlijke terugblik op het Japanse GP-weekend weten.

"Dat valt ook volledige te begrijpen", vervolgt Brawn, die refereert aan de moeilijke tijden die hij zelf doormaakte bij Ferrari: "Ik heb zelf in mijn Ferrari-tijd heel wat crisissen moeten doorstaan. Daarvan heb ik geleerd dat het juist nu zaak is om eensgezind te blijven en om niet met beschuldigende vingers naar elkaar te gaan wijzen."

"In een sport als de Formule 1 win je samen en verlies je samen, dat is een ongeschreven regel. Dat weten ze in Maranello ook heel goed. De tijd is aangebroken om het tij te keren en om het seizoen in stijl af te sluiten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen