Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verval Ferrari mede veroorzaakt door dood Marchionne"

Volgens Formule 1-baas Ross Brawn heeft het verval van Ferrari van de afgelopen races alles te maken met het onverwachte overlijden van Ferrari-president Sergio Marchionne. Sinds het overlijden van de Italiaan op 25 juli won Ferrari nog maar één race.

Iedereen lijkt het er over eens te zijn dat Ferrari over een sterk pakket beschikt. De SF71-H is sneller en bovendien betrouwbaarder dan de auto van vorig jaar, maar net als vorig jaar laat Ferrari het in de tweede seizoenshelft volledig afweten. Formule 1-baas Ross Brawn, die in het verleden zelf aan het technische roer van de Scuderia stond, vermoedt dat het verval dan ook vooral wordt ingegeven door het overlijden van Ferrari-president Sergio Marchionne op 25 juli. "Het leidt geen enkele twijfel dat de plotselinge dood van Marchionne, die echt zijn stempel op het team wist te drukken, een enorme impact heeft gehad op het team", zo laat Brawn in zijn persoonlijke terugblik op het Japanse GP-weekend weten.

"Dat valt ook volledige te begrijpen", vervolgt Brawn, die refereert aan de moeilijke tijden die hij zelf doormaakte bij Ferrari: "Ik heb zelf in mijn Ferrari-tijd heel wat crisissen moeten doorstaan. Daarvan heb ik geleerd dat het juist nu zaak is om eensgezind te blijven en om niet met beschuldigende vingers naar elkaar te gaan wijzen." "In een sport als de Formule 1 win je samen en verlies je samen, dat is een ongeschreven regel. Dat weten ze in Maranello ook heel goed. De tijd is aangebroken om het tij te keren en om het seizoen in stijl af te sluiten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'