Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verwacht Red Bull in 2024 een titelstrijd? "Horner heeft me dat verteld"

Waar Red Bull in 2023 met kop en schouders boven de rest van het veld uitsteekt, kan dat volgend seizoen zo maar eens heel anders zijn, stelt Red Bull-teambaas Christian Horner. De Brit denkt dat zijn team volgend jaar veel meer last heeft van concurrentie dan momenteel het geval is.

Christian-Horner-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Italië sprak oud-wereldkampioen Nico Rosberg met Christian Horner. Volgens Rosberg verwacht Horner dat de verschillende volgend jaar veel kleiner zijn, omdat de rivaliserende teams het winnende concept van Red Bull proberen na te bootsen.

"Christian Horner vertelde me na afloop van de Italiaanse Grand Prix dat hij denkt dat het veld volgend jaar veel dichter bij elkaar zit, simpelweg omdat iedereen de Red Bull gaat kopiëren", aldus de wereldkampioen van 2016.

McLaren vormt schoolvoorbeeld

Rosberg stelt dat het kopiëren van de dominante RB19 het juiste is om te doen voor de andere teams. "Op die manier kunnen ze exact achterhalen wat Red Bull momenteel doet. Op die manier kunnen ze hetzelfde pad bewandelen - iets dat McLaren al doet. Voor hen werkte het van meet af aan wonderbaarlijk."

De Duitser zegt dat de andere teams McLaren gauw zullen volgen. "Alle teams zullen willen begrijpen waarom McLaren zo'n sprong heeft gemaakt, want dat is ongelofelijk. Zij waren aan het begin van het seizoen net zo traag als een schildpad. Om dan zo'n grote stap te zetten, dat is erg bijzonder."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez