Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verwarde Bottas wil graag antwoorden van Alfa Romeo

Terwijl Zhou Guanyu tijdens de GP van Australië zijn eerste punten van het seizoen scoorde, was teamgenoot Valtteri Bottas teleurgesteld over het resultaat van zijn eigen race.

Valtteri Bottas heeft Alfa Romeo opgeroepen om "antwoorden te vinden" nadat hij niet begreep waar zijn gebrek aan snelheid vandaan kwam tijdens de GP van Australië. Nadat Bottas punten scoorde tijdens de seizoensopening in Bahrein, kreeg de Fin het moeilijk in Saoedi-Arabië, voordat hij een ander moeilijk weekend beleefde op Albert Park in Melbourne. Met P11 eindigde hij in Australië buiten de punten. Hij was de laatste nog rijdende coureur die werd geclassificeerd. Bottas vindt dat het geluk niet aan zijn zijde was, met drie rode vlaggen en talrijke herstarts. "Het was teleurstellend dat ik na de voorlaatste herstart op P9 reed, maar toen zetten ze me alsnog terug naar P12", vertelt Bottas aan de media, waaronder RacingNews365 . "Het was dus niet mijn geluksdag. De race was vrij eenzaam, om eerlijk te zijn. We begonnen natuurlijk vanuit de pitstraat, maar na eerste rode vlag zat iedereen min of meer op dezelfde strategie. Het tempo voelde iets beter dan tijdens de kwalificatie, maar zelfs met zoveel dingen die gebeurden, hielp het me niet helemaal."

Verwarrende situatie voor Alfa Romeo

Op de vraag of het team net zo verward is als hij over het gebrek aan tempo, legt Bottas uit van wel: "Ja, het is verwarrend. Ik weet het niet, ik weet zeker dat er nog verschillende dingen worden onderzocht." De tienvoudig racewinnaar heeft Alfa Romeo opgeroepen om in de aanloop naar de GP van Azerbeidzjan op 30 april te onderzoeken wat er aan de hand is. "Ik denk dat we als team nu echt moeten begrijpen wat er aan de hand is", zegt Bottas. "Het zijn niet de prestaties die we zouden moeten leveren, dus ik ben eigenlijk blij dat er wat meer tijd is in aanloop naar volgende race. We gaan terug naar de fabriek om de zaken te bekijken en oplossingen en antwoorden te vinden. Uiteindelijk is het vrij eenvoudig. Het is een kwestie van hard werken."

Bottas: We moeten terugkomen

Bottas is wel blij dat teamgenoot Zhou Guanyu punten scoorde in Australië, maar op de vraag of het team in Bakoe terug kan slaan, geeft hij toe: "We moeten wel. Het was dit weekend niet goed genoeg. Het is natuurlijk goed dat mijn teamgenoot een paar punten heeft gepakt, maar toch was ik niet blij met de hele situatie." Alfa Romeo heeft tot nu toe in totaal zes punten in 2023, waarmee ze achtste staan in het constructeurskampioenschap.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"