Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verzekeringskwestie blokkeerde rentree Robert Kubica bij Toro Rosso

De geruchten over een eventuele terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1 bij het team van Toro Rosso werden in Japan ontkracht door Red Bull. Het zou daarbij gaan om een eenmalige terugkeer, om een eventueel gat bij Toro Rosso op te vullen tijdens de GP van Amerika. Een verzekeringskwestie weerhield Kubica echter van een terugkeer.

Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport sluit het management van Robert Kubica, waar onder andere regerend wereldkampioen Nico Rosberg deel van uitmaakt, een eenmalige terugkeer van de Pool uit. De reden hiervoor is een pikante verzekeringskwestie. Mocht Kubica ooit terugkeren in de Formule 1, dan zal hij de uitbetaling van zijn levensverzekering moeten terugbetalen. Deze uitbetaling kreeg hij omdat na zijn gruwelijke rallycrash in 2011 verondersteld werd dat hij nooit meer Formule 1 kon rijden.

Omdat Toro Rosso in Amerika wellicht Pierre Gasly moet missen is het team bezig met het zoeken van een eenmalige vervanger, mocht het zover komen. Daarbij keek het team in eerste instantie naar Sebastian Buemi en Robert Kubica. Een eenmalige deelname in de Formule 1 was echter een te groot risico voor Kubica, aangezien hij dan een forse terugbetaling moet doen zonder zeker te zijn van een zitje in de Formule 1. Als de Pool een stoeltje krijgt aangeboden voor het gehele seizoen, dan zijn de gevolgen te overzien vindt het management van Kubica. Daarom zal de Pool nog wel strijden om het tweede zitje bij Williams. Binnenkort zal Kubica het opnemen tegen Paul di Resta in een rechtstreeks duel op de Hungaroring.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024