Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verschalkt Verstappen rivaal Leclerc tijdens de Grand Prix in Imola? Kijk de Formule 1 live met Viaplay

Het Formule 1-circus is aanbeland in Europa, waar de Grand Prix van Emilia-Romagna op het programma staat op het klassieke circuit van Imola. Het belooft een bijzonder weekend te worden, want de eerste sprintrace van 2022 staat zaterdag gepland.

Wordt het de revanche van Max Verstappen, of toch een Ferrari-feestje op Italiaanse bodem? Na de tweede uitvalbeurt in drie races weet Red Bull dat het geen fouten mag maken. Concurrent Ferrari leeft op een roze wolk en met een thuisrace zal het team er nog meer op gebrand zijn om het volk te laten juichen. Het wordt ook de Grand Prix van de updates, of toch niet? Veel teams hebben upgrades beloofd, maar onbekend is nog hoe groot deze gaan zijn én of ze voor een verandering in de pikorde zorgen. De F1-fans kunnen dit weekend bij Viaplay vanzelfsprekend alle actie live volgen. Op vrijdag start om 13:30 uur de eerste vrije training, die de enige kans voor coureurs en teams vormt om zich voor te bereiden op de kwalificatie. Let wel, deze wordt vrijdagavond om 17:00 uur verreden! De kwalificatie bepaalt de startopstelling voor de sprintrace van zaterdag. In de studio zijn Amber Brantsen en F1-experts Tom Coronel en Giedo van der Garde dit weekend aanwezig. In de Formule 1 'Shakedown' blikken Amber Brantsen, Tom Coronel en Giedo van der Garde vooruit op het GP-weekend en analyseren ze alle gebeurtenissen van de vrijdag. Vanaf 20:30 uur vrijdagavond kan je dit bekijken op Viaplay. Profiteer nu van de Viaplay aanbieding en kijk dit weekend live de GP van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna live op Viaplay

Zaterdag staat de afsluitende derde vrije training op het programma, maar de teams mogen daarin de afstelling van hun auto's al niet meer wijzigen. Om 12:30 uur gaat deze sessie van start. Alle ogen zijn zaterdagmiddag gericht op de sprintrace die om 16:30 uur begint. De puntentelling is dit seizoen flink gewijzigd voor de sprintrace. Daarin zijn acht punten te verdienen voor de winnaar en scoren alle coureurs uit de top 8 punten. De uitslag van deze sprintrace bepaalt de startvolgorde voor de Grand Prix die zondagmiddag om 15:00 uur van start gaat. Los van de Formule 1 komen dit weekend ook de coureurs uit de F2 en F3 in actie. Alle trainingen, kwalificaties én de races zijn live te zien op Viaplay.

Volop live F1 en extra kanalen

Wil je geen seconde missen van het F1-seizoen? Dat hoeft ook niet, want Viaplay zendt de reguliere beelden uit van alle trainingen, kwalificaties en races. Maar dat is nog lang niet alles. Zo zullen er naast de bekende streams met pitlane-beelden, gemengde onboards en de driver-tracker ook drie geselecteerde onboard-streams beschikbaar zijn tijdens elke vrije training, kwalificatie en race. Ieder weekend kan de kijker elke seconde van Max Verstappen en Valtteri Bottas zien op een aparte Viaplay-stream. Daarnaast is er nog een derde onboard-stream beschikbaar, dat per GP-weekend wisselt.. Viaplay kan je kijken op alle type devices. Via de Viaplay app stream je de F1 en andere programma’s op je TV, computer, mobiel of tablet. Profiteer nu van de Viaplay aanbieding en kijk dit weekend live de GP van Emilia-Romagna

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'