Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel baalt van Aston Martin-bolide: "De auto was te lastig voor mij"

Het Formule 1-seizoen van 2022 verloopt niet zoals Sebastian Vettel had gehoopt. Na het missen van twee races en een crash tijdens de derde staat hij nog altijd op nul punten. Het grote probleem: de Aston Martin-bolide die niet te besturen is.

Vettel Helmet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Aston Martin is na de eerste drie Grands Prix van het Formule 1-seizoen het enige team dat nog geen punten scoorde. De Britse renstal kent een dramatische start van het seizoen, gedurende welke ze door meerdere problemen terug zijn gezakt naar de achterhoede. De AMR22 is niet competitief, zo kan geconcludeerd worden na de GPs van Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië.

Het is tot op heden ook niet het seizoen waar Sebastian Vettel op had gehoopt. Na een coronabesmetting miste hij de eerste twee races, terwijl hij crashte tijdens de derde race in Melbourne. De Aston Martin-bolide is lastig te besturen, beargumenteert een teleurgestelde Vettel voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "De auto was te lastig voor mij."

"Dus ja, ik denk dat ik wat te hard aan het pushen was en de bolide toen kwijtraakte", zo blikt hij terug op de GP van Australië. "Het missen van de eerste races hielp ook niet mee. Het was nu de eerste keer in raceomstandigheden en ik kon veel oppikken tijdens de eerste rondes, maar het was helaas een iets te kort avontuur."

Vettel: 'Er is veel wat we moeten verbeteren bij Aston Martin'

De viervoudig wereldkampioen vindt het lastig om op te noemen wat er allemaal moet veranderen aan de AMR22. Gevraagd naar wat de problemen zijn, antwoordt hij lachend: "Oh, er is te veel aan de hand op het moment! Er is veel wat we moeten verbeteren en we hebben de oplossingen hiervoor op dit moment niet. Het was een tricky weekend voor Aston."

Wat er kan veranderen voordat het Formule 1-circus neerstrijkt in Imola? "Dat weet ik niet. Ik bedoel maar, we hebben veel onderdelen die nu beschadigd zijn. Hopelijk hebben we de volgende keer een beter weekend."

Poll

Wat moet Aston Martin doen met Vettel en Stroll?

keer gestemd

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull