Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel bang voor Red Bull: 'Ze zijn ijzersterk op de hypersoft band'

Sebastian Vettel heeft de champagne nog niet koud gezet voor de GP van Canada. Ferrari is voor velen de favoriet nu Mercedes geen nieuwe motor meebrengt, maar Vettel vlakt Mercedes en Red Bull zeker niet uit.

Vettel verwacht veel van Red Bull, dat ijzersterk presteerde op de hypersoft band in Monaco. Dit weekend is die band ook in Canada beschikbaar voor de teams. "In Monaco was duidelijk dat Red Bull bijzonder goed presteert op deze banden. Dat kan ze ook hier weer helpen. Ik weet niet welke andere verbeteringen ze naar Canada mee hebben genomen." Ricciardo domineerde in Monaco door in alle trainingen, de kwalificatie en de race het snelste te zijn.

Teamgenoot Kimi Raikkonen verwacht een gevecht tussen de drie topteams voor de zege. "Ik verwacht dat de drie topteams wederom erg dicht bij elkaar zitten. Dat was in de voorgaande races ook het geval en ik verwacht niet dat dit hier compleet anders zal zijn." "Het blijft lastig te voorspellen, maar ik verwacht dat de hypersoft banden over één ronde perfect zijn. De levensduur blijft een vraagteken", aldus Kimi.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi