© Scuderia Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel begint Japans weekend moeizaam: "We slopen de banden"

05 okt. 2018 09:25 René Oudman 0 reacties
Een derde plaats, meer zat er voor Sebastian Vettel niet in na de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Japan. De 31-jarige Duitser moest liefst acht tienden toegeven ten opzichte van titelrivaal Lewis Hamilton en zijn Ferrari had tot overmaat van ramp veel moeite met het bandenmanagement.

Op de banden van zowel Vettel als die van teammaat Kimi Raikkonen waren na longruns behoorlijke blisters zichtbaar. De viervoudig wereldkampioen erkent dat er nog veel werk te verrichten is voor het team van Ferrari.

Gezien de grote voorsprong waarover Mercedes al na dag één beschikt, is het de vraag of Ferrari in Japan überhaupt wat in de melk te brokkelen heeft. "Strategisch is er altijd wel wat mogelijk, maar de vraag is of het ook werkt", meent Vettel na afloop van de tijdtrainingen op vrijdag in Suzuka.

"Ik wil mijn eigen kansen niet de nek omdraaien. Als wij aanvallen, moeten we ook slim zijn", spreekt de eerste rijder van Ferrari, die zijn rubber snel in rook op zag gaan. Vettel reed zeventien rondjes op een set softs en deed negentien omlopen over Suzuka op supersofts. Beide compounds waren, na gebruik, afgeschreven. "We hebben vandaag de banden gesloopt, meer dan dat anderen dan deden."

Red Bull wist in het spoor van de Ferrari's te blijven. Max Verstappen leverde een kleine twee tienden in ten opzichte van Vettel, de Nederlander werd uiteindelijk vierde. Diens teammaat Daniel Ricciardo sloot als zesde aan, achter Raikkonen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen