Vettel belooft vuurwerk in tweede seizoenshelft

14 aug. 2018 11:15 Jan van der Burgt 2 reacties
Sebastian Vettel ging na de GP van Hongarije de zomerstop in, kijkend tegen een achterstand van 24 punten op Lewis Hamilton. Tot drie keer toe verspeelde hij de wk-leiding, maar de Duitser geeft zich niet gewonnen. Sterker nog, hij belooft vuurwerk in het tweede deel van 2018.

'Er zit nog veel in de pijplijn'

"Met alles wat we bij Ferrari nog in de pijplijn hebben zitten, kan het weleens een hele spannende tweede seizoenshelft gaan worden", zo laat Vettel optekenen in gesprek met Motorsport-Magazin.com.

Vorig jaar leek Ferrari ook lange tijd mee te kunnen doen om de titel, maar die belofte wist Ferrari door pech en veel eigen fouten niet in te lossen. Dit jaar is echter alles anders, meent de Heppenheimer:

"Vorig jaar was onze auto in de basis niet snel genoeg om tot de laatste snik om de titel te vechten. De wagen van dit jaar is in alle opzichten beter en heeft bovendien nog heel veel meer in zich."

Van enige dominantie is volgens Vettel, ook nu de Italiaanse krachtbron in theorie sneller is dan die van Mercedes, echter geen sprake:

"Ik snap dat de concurrentie die druk graag bij ons neer wil leggen, maar ik denk niet dat wij als team momenteel dominant zijn. Volgens mij kan daar ook geen sprake van zijn als wij hooguit een tiende sneller zijn dan Mercedes of soms ook gewoon nog een tiende langzamer."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen