Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel belooft vuurwerk in tweede seizoenshelft

Sebastian Vettel ging na de GP van Hongarije de zomerstop in, kijkend tegen een achterstand van 24 punten op Lewis Hamilton. Tot drie keer toe verspeelde hij de wk-leiding, maar de Duitser geeft zich niet gewonnen. Sterker nog, hij belooft vuurwerk in het tweede deel van 2018.

"Met alles wat we bij Ferrari nog in de pijplijn hebben zitten, kan het weleens een hele spannende tweede seizoenshelft gaan worden", zo laat Vettel optekenen in gesprek met Motorsport-Magazin.com . Vorig jaar leek Ferrari ook lange tijd mee te kunnen doen om de titel, maar die belofte wist Ferrari door pech en veel eigen fouten niet in te lossen. Dit jaar is echter alles anders, meent de Heppenheimer:

"Vorig jaar was onze auto in de basis niet snel genoeg om tot de laatste snik om de titel te vechten. De wagen van dit jaar is in alle opzichten beter en heeft bovendien nog heel veel meer in zich." Van enige dominantie is volgens Vettel, ook nu de Italiaanse krachtbron in theorie sneller is dan die van Mercedes, echter geen sprake: "Ik snap dat de concurrentie die druk graag bij ons neer wil leggen, maar ik denk niet dat wij als team momenteel dominant zijn. Volgens mij kan daar ook geen sprake van zijn als wij hooguit een tiende sneller zijn dan Mercedes of soms ook gewoon nog een tiende langzamer."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'