Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel betuigt spijt: "Had afscheid Red Bull beter aan moeten pakken"

Sebastian Vettel verliet eind 2014 het Red Bull-nest, omdat hij ervoor had gekozen successen met het illustere Ferrari na te jagen. Spijt van zijn afscheid heeft hij niet, maar wel van de manier waarop.

Vettel Alonso 2014
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zo'n zes jaar na zijn Red Bull-afscheid weten we dat de samenwerking met Ferrari niet de gedroomde successen heeft gebracht. Ook dit jaar is de titel buiten bereik voor Sebastian Vettel, die desondanks geen spijt zegt te hebben van zijn vertrek bij Red Bull aan het eind van 2014.

"Nee, daar heb ik geen spijt van en dat is de waarheid", oppert de Duitser in gesprek met Sky Sports F1, terwijl heel toevallig Mattia Binotto op dat moment langsloopt. "Waar ik wel spijt van heb is de manier waarop ik ben vertrokken."

Vettel doelt op het feit dat hij gedurende de onderhandelingen met Ferrari niet geheel open kaart speelde met het team waarmee hij vier wereldtitels op rij had gewonnen. Hij wist niet helemaal wat hij wel en niet kon delen: "Dat maakte het wat ongemakkelijk toen ik Christian (Horner, de Red Bull-teambaas, red.) op de hoogte stelde van mijn besluit."

"Natuurlijk wist ook hij wel dat het eraan zat te komen, maar we spraken er niet over en terugkijkend op die periode heb ik daar wel spijt van. We hebben zo een geweldige tijd gehad samen, dus ik had meer naar mijn onderbuikgevoel moeten luisteren en directer met Red Bull moeten communiceren."

"Bovendien was er niks mis met mijn droom om voor Ferrari te rijden", vervolgt Vettel. "Ik was niet gehersenspoeld of zo, maar Michael Schumacher in die rode auto inspireerde mij wel ontzettend. Ferrari is een geweldig merk, dus dat ik voor die 'roodharige schoonheid' viel, valt me denk ik niet aan te rekenen."

Was het nu wel of geen fout van Max Verstappen, Tom Coronel? Deze en andere prangende vragen worden weer uitgebreid behandeld in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2020 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten