Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel beveelt Schumacher een stoeltje bij Ferrari aan

Sebastian Vettel heeft bij Ferrari niet de resultaten behaald waar hij op had gehoopt, maar hij kan zijn voormalige werkgever alsnog aanbevelen bij anderen. Als 'mentor' van Mick Schumacher raadt hij de jonge Duitser dan ook een plekje aan bij de Scuderia.

Het is geen geheim in de paddock dat Sebastian Vettel en Mick Schumacher het goed met elkaar kunnen vinden. De viervoudig wereldkampioen zag Michael Schumacher altijd als zijn idool. Nu Mick op de grid staat, vervult Vettel een soort mentorrol voor de jonge Duitser. Hierbij adviseert hij ook dat een toekomst bij Ferrari een fantastische keuze is. Vettel beleefde zelf hoogte- en dieptepunten bij Ferrari. Na vier wereldkampioenschappen bij Red Bull probeerde hij het bij de Italiaanse renstal, maar hierbij lukte het hem niet een vijfde wereldtitel te behalen. Na 2020 beëindigde Ferrari de samenwerking met Vettel, maar de Duitser kan de Scuderia nog altijd aanraden. "Ik heb mijn grootste successen er niet behaald, maar ik heb nog steeds een paar mooie jaren gehad", zegt Vettel tegen F1 Insider . "Het merk zal altijd speciaal blijven." Een toekomst voor Schumacher bij Ferrari vindt zijn mentor nog altijd een prima idee. "Ik zal hem niet adviseren het niet te doen, enkel omdat het bij mij niet allemaal werkte."

Vettel ziet gelijkenissen Mick en Michael Schumacher

Schumacher rijdt momenteel voor het Formule 1-team van Haas, waar hij geen hoge ogen kan gooien. Toch is Vettel trots op 'zijn' leerling. "Hij doet het heel erg goed. Zijn werkwijze en toewijding doet me denken aan dat van zijn vader. Ik hoop echt dat hij een auto krijgt waar hij meer mee kan doen komend seizoen." Als Aston Martin-coureur is Vettel eigenlijk de concurrent van Schumacher, maar zo ziet hij het zelf niet helemaal. "Ik ben meer een soort vriend dan juist iemand met alleen verantwoordelijkheden. Je bent er altijd voor vrienden. Dat is waarom ik geen competitie voel bij hem en ik erg blij ben om mijn ervaring door te geven." "Ik ben niet het type dat alles op een paranoïde manier afweegt om zo spelletjes te spelen en mijn eigen voordeel te krijgen", aldus Vettel. "Het slaat daarnaast ook nergens op om informatie van bijvoorbeeld teamgenoten achter te houden. Ik kijk juist naar het geheel, dat we vooruit willen komen als team."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'