Vettel: "Binnen een week kan je niet veel veranderen aan de wagen"

04 okt. 2018 08:35 René Oudman 0 reacties
Na het dominante optreden van Mercedes in Rusland houdt Ferrari haar hart vast. Kan de Duitse rivaal ook op het circuit van Suzuka de lakens uitdelen? Als dat het geval is, dan heeft kampioenschapsleider Lewis Hamilton de mogelijkheid om naaste concurrent Sebastian Vettel schaakmat te zetten.

De Duitser heeft met nog vijf races te gaan een achterstand van liefst vijftig punten en zal een klein wondertje kunnen gebruiken om alsnog met de wereldtitel aan de haal te gaan.

Voorafgaand aan het Japanse Grand Prix-weekend kan Vettel niet heel veel anders dan gewoon hopen, zo erkent de Ferrari-coureur in de persconferentie op donderdagmiddag (lokale tijd). "Binnen een week kan je niet veel veranderen aan de wagen", meent hij terecht. "We kunnen slechts hopen dat Suzuka ons beter ligt dan het Sochi Autodrom, al hebben we overigens wel echt alles uit de wagen kunnen persen in Rusland. Qua racepace zaten we dicht op de Mercedes. Hopelijk komen we hier, in Japan, wat beter uit de startblokken in de training."

Vettel weet dat als hij eenmaal achter de Mercedessen rijdt, hij er ook niet zo één-twee-drie langs kan komen. "Dat is racen anno 2018. Het is lastig om wiel tegen wiel te gaan op de baan. Je deelt de baan met negentien anderen, maar je ziet ze amper - zelfs in de race kan het voorkomen dat je geen enkele tegenstander ziet." Ondanks dat er veel kritiek is op het racen van tegenwoordig, denkt Vettel dat het goed is dat er af en toe een wat saaiere wedstrijd tussen zit. "Sommige races zijn intenser dan andere races. Als elke race ontzettend intens zou zijn, dan wordt dat juist normaal."

Kortstondig blikt Vettel terug op het gevecht dat hij met Hamilton had, nadat de Brit zijn verplichte pitstop had gemaakt in Sotsji. "Het was goed om te vechten en ik heb ervan genoten, al heeft hij er waarschijnlijk meer plezier van gehad dan ik", knipoogt Vettel, die Hamilton de race zag winnen en zelf uiteindelijk als derde over de meet kwam.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen