© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel blij dat Hamilton niet stopt: "Komende jaren rollen omdraaien"

19 jul. 2018 16:08 René Oudman 0 reacties
Tot dusver wist Sebastian Vettel als Ferrari-coureur zijnde, Lewis Hamilton aan het einde van het seizoen nog niet achter zich te houden in de strijd om de wereldtitel. Voorlopig bezet de Duitser de eerste plaats in het tussenklassement, maar met de aankomende Grand Prix van Duitsland meegerekend staan er nog elf wedstrijden op het programma. Vettel is content met het nieuws dat rivaal Hamilton nog twee jaar actief is in de Formule 1.

Mercedes, de werkgever van Hamilton, liet eerder vandaag (donderdag) weten dat de Brit zijn contract met twee seizoenen heeft verlengd. "Dat is goed nieuws voor hem", lachte Vettel tijdens de persconferentie in Hockenheim. "Ik snap niet waarom het zo lang heeft moeten duren, maar ik ben in ieder geval blij dat hij nog twee jaren doorgaat. Laten we er nu wel voor zorgen, dat de rollen op de baan omgedraaid zijn", refereert de 31-jarige Duitser aan het feit dat Hamilton hem in de afgelopen jaren voor wist te blijven in de eindstand.

Desgevraagd liet Vettel zijn licht andermaal schijnen over de gebeurtenissen in Silverstone. Na de wedstrijd, die overigens door de Duitse Ferrari-coureur werd gewonnen, liet Hamilton zich negatief uit over de Italiaanse werkgever van Vettel. Hamilton insinueerde dat hij met opzet van de baan was gereden door Vettels teamgenoot Kimi Raikkonen. Later zwakte hij deze bewoordingen af, om uiteindelijk bakzeil te halen.

"Laten we het voorval gewoon maar vergeten", spreekt Vettel in de Duitse persconferentie wijselijk. "Ik ben er geen fan van om zaken groter te maken dan ze daadwerkelijk zijn. Het was natuurlijk niet slim (van Hamilton) om dat te zeggen, maar we hebben allemaal weleens in zijn schoenen gestaan. Laat lekker gaan."

"Natuurlijk is het vervelend om buiten jouw schuld om te worden geraakt en het is je goed recht om te reageren, zelfs als je even niet voor reden vatbaar bent. We moeten het niet zo opblazen: de Britse Grand Prix werd twee weken geleden gehouden, let's move on."

Contracttechnisch gezien heeft Vettel overigens dezelfde looptijd over als waarvoor Hamilton heeft getekend: ook de Duitser rijdt in 2019 en 2020 voor de equipe wiens kleuren hij dit jaar verdedigt. Vettel wist dat wel iets eerder dan zijn Britse tegenstander: zijn nieuwe overeenkomst werd vorig jaar op Spa-Francorchamps al wereldkundig gemaakt. Vettel, Hamilton en Max Verstappen zijn de enige drie coureurs die momenteel officieel bevestigd zijn voor het seizoen 2019.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen