© Scuderia Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel boos op Ferrari: "Moeten uitzoeken waar we het hebben laten liggen"

01 sep. 2018 16:31 Jan van der Burgt 3 reacties
Sebastian Vettel moest op Monza genoegen nemen met de tweede plaats achter teamgenoot Kimi Raikkonen. De Duitser erkent dat het teamresultaat goed is, maar had zelf op meer gehoopt en wellicht meer support verwacht van zijn team.

"We hebben het één en ander na te bespreken met het team", zo laat Sebastian Vettel weten als hij uit zijn Ferrari is gestapt. Even daarvoor had Vettel over de boordradio al woorden van gelijke strekking laten klinken. Het toont aan dat Vettel niet happy is met zijn tweede plaats.

Wat Vettel precies bedoelde met zijn opmerking, werd hem na de kwalificatie ook gevraagd. Werd Raikkonen in zijn ogen wellicht ten onrechte bevoordeeld met een slipstream?

"Slipstreamen speelt altijd een rol hier op Monza en ik denk dat Kimi gewoon de 'sweet spot' raakte. We moeten even kijken waarom mijn ronde wat dat betreft minder goed was", zo houdt de Duitser zich nog redelijk op de vlakte.

Vettel, die dus niet blij was met zijn eigen laatste ronde of hoe die ronde werd voorbereid, zegt wel bij te zijn met het teamresultaat: "We staan met twee auto's op de eerste rij, dus dat is geweldig."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen