Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel boos op Ferrari: "Moeten uitzoeken waar we het hebben laten liggen"

Sebastian Vettel moest op Monza genoegen nemen met de tweede plaats achter teamgenoot Kimi Raikkonen. De Duitser erkent dat het teamresultaat goed is, maar had zelf op meer gehoopt en wellicht meer support verwacht van zijn team.

"We hebben het één en ander na te bespreken met het team", zo laat Sebastian Vettel weten als hij uit zijn Ferrari is gestapt. Even daarvoor had Vettel over de boordradio al woorden van gelijke strekking laten klinken. Het toont aan dat Vettel niet happy is met zijn tweede plaats.

Wat Vettel precies bedoelde met zijn opmerking, werd hem na de kwalificatie ook gevraagd. Werd Raikkonen in zijn ogen wellicht ten onrechte bevoordeeld met een slipstream? "Slipstreamen speelt altijd een rol hier op Monza en ik denk dat Kimi gewoon de 'sweet spot' raakte. We moeten even kijken waarom mijn ronde wat dat betreft minder goed was", zo houdt de Duitser zich nog redelijk op de vlakte. Vettel, die dus niet blij was met zijn eigen laatste ronde of hoe die ronde werd voorbereid, zegt wel bij te zijn met het teamresultaat: "We staan met twee auto's op de eerste rij, dus dat is geweldig."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'