Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Coureurs moeten zelf halo kunnen ontwerpen'

Veel F1-fans en -coureurs storen zich mateloos aan de halo. Sebastian Vettel heeft mogelijk de ideale oplossing om coureurs beter herkenbaar te maken. Coureurs moeten volgens hem de halo een eigen design kunnen geven.

De halo maakt het vrijwel onmogelijk om de helmen van de coureurs te zien, wat een helmdesign nagenoeg nutteloos maakt. Sebastian Vettel stelt nu voor om het design van de halo te ontwerpen, op een zelfde wijze als de manier waarop helmen worden ontworpen. Vettel vindt dat zijn idee uitgevoerd moet worden: "We moeten hiervoor toestemming krijgen. We kunnen over de positie van de halo niet onderhandelen, dat ding kan niet achterop de auto worden gemonteerd." "Misschien moeten we dan het design van de halo maar personaliseren. Hiermee kunnen fans de coureurs onderscheiden van elkaar."

Ook Lewis Hamilton is niet blij met de halo. De wereldkampioen denkt eraan om zijn helmdesign te verwijderen omdat het toch al moeilijk is om de teamgenoten op die manier uit elkaar te houden. Dit komt volgens de Brit door de halo, die de helm nagenoeg onzichtbaar maakt. "Het is bijna nutteloos om onze helmen nog een design te geven, dus ik ga mijn ontwerp misschien verwijderen. Het scheelt gewoon gewicht." Een andere oplossing ziet de Brit niet. "Nee, ik heb geen oplossing, maar ze komen vast met iets."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"