Vettel crasht en verliest tijd, maar maakt zich geen zorgen

14 sep. 2018 17:15 René Oudman 0 reacties
In eerste instantie leek het een onschuldig tikje. Een kusje voor de muur, meer niet. Toch bleek er onderhuids meer kapot te zijn dan Sebastian Vettel en zijn monteurs lief was. De Ferrari met startnummer vijf moest rond het halverwegepunt van de tweede vrije training in Singapore achterwaarts de box in worden geduwd.

Waar teammaat Kimi Raikkonen, die de snelste tijd ooit op het Marina Bay Street Circuit liet noteren, liefst 35 rondjes reed, daar kwam Vettel niet verder dan slechts twaalf omlopen. Toch maakt de Duitse topfavoriet voor de zege zich geen zorgen.

"Neuh, er is geen reden voor paniek", zegt Vettel koeltjes na afloop van de tweede oefensessie in Singapore. Op dat moment is hij al zeker een uur uit zijn wagen. "We zijn er goed in geworden om te lezen wat de anderen uitvoeren en weten dat de banden ontzettend belangrijk worden. Morgen (zaterdag) krijgen we genoeg tijd om de verloren rondjes in te halen", klinkt de viervoudig wereldkampioen optimistisch.

Over de verhoudingen in Singapore weet Vettel dat het dicht bij elkaar zit, al moesten de Red Bulls in de avondsessie (lokale tijd, de tweede training) tijd toegeven ten opzichte van Raikkonen en Lewis Hamilton. "Het is close met elk van de drie topteams, Red Bull zit er in de longrun dichter bij dan op de enkele snelle ronde. De kwalificatie wordt van levensbelang. We gaan het morgen allemaal zien."

Vettel staat bekend als de meester van het Aziatische stratencircuit: hij stond er al viermaal op poleposition en wist even zo vaak de race op zijn naam te schrijven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen