Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel crasht en verliest tijd, maar maakt zich geen zorgen

In eerste instantie leek het een onschuldig tikje. Een kusje voor de muur, meer niet. Toch bleek er onderhuids meer kapot te zijn dan Sebastian Vettel en zijn monteurs lief was. De Ferrari met startnummer vijf moest rond het halverwegepunt van de tweede vrije training in Singapore achterwaarts de box in worden geduwd.

Waar teammaat Kimi Raikkonen, die de snelste tijd ooit op het Marina Bay Street Circuit liet noteren, liefst 35 rondjes reed, daar kwam Vettel niet verder dan slechts twaalf omlopen. Toch maakt de Duitse topfavoriet voor de zege zich geen zorgen.

"Neuh, er is geen reden voor paniek", zegt Vettel koeltjes na afloop van de tweede oefensessie in Singapore. Op dat moment is hij al zeker een uur uit zijn wagen. "We zijn er goed in geworden om te lezen wat de anderen uitvoeren en weten dat de banden ontzettend belangrijk worden. Morgen (zaterdag) krijgen we genoeg tijd om de verloren rondjes in te halen", klinkt de viervoudig wereldkampioen optimistisch. Over de verhoudingen in Singapore weet Vettel dat het dicht bij elkaar zit, al moesten de Red Bulls in de avondsessie (lokale tijd, de tweede training) tijd toegeven ten opzichte van Raikkonen en Lewis Hamilton. "Het is close met elk van de drie topteams, Red Bull zit er in de longrun dichter bij dan op de enkele snelle ronde. De kwalificatie wordt van levensbelang. We gaan het morgen allemaal zien." Vettel staat bekend als de meester van het Aziatische stratencircuit: hij stond er al viermaal op poleposition en wist even zo vaak de race op zijn naam te schrijven.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'