Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Dat bepaalt mijn toekomst in de Formule 1'

Sebastian Vettel zal het komende seizoen voor Aston Martin uitkomen in de Formule 1. Of de Duitser in 2023 ook te zien zal zijn in de sport is nog niet duidelijk en hij legt zelf uit waar hij deze keuze op zal baseren.

Aston Martin presenteerde donderdag als derde team de nieuwe Formule 1-bolide. De AMR22 moet Lance Stroll en Sebastian Vettel het aankomend seizoen veel punten opleveren. Of de Duitser daarna nog voor de Engelse renstal zal rijden is echter nog niet bekend. Zijn contract loopt aan het einde van dit jaar af en Vettel legt uit dat hij nog geen haast heeft om bij te tekenen. "Ik ga al een aantal jaren mee in de sport. Ik had goede jaren en minder goede jaren. Ik zou zeggen dat ik voornamelijk goede jaren, geweldige jaren had met een zeer competitieve auto en competitief team", vertelt de Duitser tegen verschillende media waaronder RacingNews365. Vettel doelt op de jaren 2010 tot en met 2013, waarin hij met Red Bull vier wereldkampioenschappen achter elkaar wist te winnen. Die tijden liggen echter ver achter hem en na een stint van zes jaar bij Ferrari, besloot de Duitser om in 2021 over te stappen naar Aston Martin. "Ik zit nu, zonder twijfel, in een zeer competitief team. De teamspirit is geweldig en het doel is helder: we willen vooruitgang boeken en we willen winnen. Na de route die ik nu heb bewandeld, ben ik vooral geïnteresseerd in winnen en dat zal bepalen wat de toekomst brengt", licht de viervoudig wereldkampioen toe.

Wat Vettel verwacht van Aston Martin

Aston Martin heeft de afgelopen tijd veel investeringen gedaan, waaronder een compleet nieuwe fabriekshal. Met die investeringen hoopt Lawrence Stroll het team binnen vier á vijf jaar uit te kunnen bouwen tot kampioenschapskandidaat. Vettel geeft echter aan dat hij simpelweg niet weet of hij er nog zal zijn als al die inspanningen zijn vruchten moeten afwerpen. "Het eerlijke antwoord is dat ik het niet weet. Dit is een vele opzichten een nieuw jaar. Ik denk dat we het stapt voor stap zullen bekijken. Dus ik weet het gewoon niet." De Duiters voegt eraan toe dat hij geen bepaalde doelen voor ogen heeft, en ook geen bepaalde prestatieverwachtingen van Aston Martin heeft om hem geïnteresseerd te houden. "Ik heb geen afkappunten in gedachten en ik heb geen nummer in gedachten van waar we moeten zijn." "We zullen zien waar we staan en dan, op een gegeven moment, zullen we een beetje meer vooruit gaan kijken naar de toekomst. We richten ons nu op de start van het seizoen en vanuit daaruit gaan we verder", aldus Vettel.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'