Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel derde op vrijdag ondanks bandenvretende Ferrari

Als de vrijdag voor de Grand Prix van Brazilië een voorbode vormt voor de race op zondag, dan mag Sebastian Vettel zich zorgen gaan maken. De 31-jarige Duitser, inmiddels zeker van het vicekampioenschap, had bijzonder veel moeite het rubber egaal te houden tijdens de oefensessies.

Na een stint van slechts achttien ronden te hebben gereden op de soft moest Vettel zijn Ferrari de pitstraat van het Autódromo José Carlos Pace insturen. De rechterachterband was af, klaar om naar het rubberkerkhof te worden gestuurd.

Vettel, die in het verleden driemaal zegevierde in Brazilië (waaronder in de editie van vorig jaar), sprak van tovenarij. "Er is een heks bezig, hier", grapte de Duitser voor de camera van Sky Sports . "Nee, oprecht, ik ben bloedserieus", knipoogde Vettel. "We moeten nog een klein beetje vinden om Mercedes aan te vallen", analyseerde de Ferrari-rijder zijn vrijdag, die hij op een kleine tiende van kopman Valtteri Bottas besloot. "De wagen is goed, maar nog net niet goed genoeg. Zondag zou het wat warmer kunnen worden dan nu het geval was, dat kan gevaar opleveren omtrent de banden. We hadden het vandaag namelijk al een beetje lastig." In de beginfase van de tweede vrije training probeerde Vettel de nieuwe, als niet goed gebalanceerd omschreven vloer nogmaals uit. Het bleek wederom geen succes. "Of we 'm blijven gebruiken? Zit het ding er nog op?", stelde Vettel een retorische vraag nadat de vloer weer van zijn wagen was gehaald.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi