Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Dit was de perfecte race!'

Sebastian Vettel is dolblij met zijn overwinning op het voor Ferrari speciale Circuit Gilles Villeneuve. Vettel pakt meteen de leiding in het wk, maar dat is voor Vettel niet meer dan een mooie bonus.

Sebastian Vettel reed onbedreigd naar de zege. De Duitser typeert de race zelf dan ook als 'perfect': "Het is ongelooflijk om hier te winnen. Om na zo'n lange reeks zonder overwinningen als eerste over de streep te rijden is geweldig. Dit is een speciaal circuit voor Ferrari, en het hele team geniet volop van deze overwinning. Ik vermoed dat dat tot de late uurtjes zo zal zijn."

"Het is voor Ferrari ook een emotionele aangelegenheid om hier te winnen, zeker nadat Jacques Villeneuve hier zo'n mooi demo gaf in de Ferrari van zijn vader. Ik denk dat we zijn leven en carrière vandaag met deze overwinning op gepaste wijze hebben herdacht." Sebastian Vettel neem terloops de leiding in het wk over, maar daar hecht de nuchtere Duitser niet zoveel waarde aan: "Dat is niet meer dan een mooie bijkomstigheid. Het seizoen duurt natuurlijk nog lang, maar ik ben zeer trots dat ik deze race heb kunnen winnen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"