Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Vettel gelooft niet in Red Bull-vertrek Verstappen: "Geen redenen voor"

Sebastian Vettel heeft op de saga bij Red Bull gereageerd. De Duitser kiest zijn woorden zorgvuldig, maar zou graag zien dat zijn voormalige werkgever transparanter te werk gaat. Vettel ziet tegelijkertijd niet in waarom Max Verstappen bij Red Bull zou vertrekken.

Horner Bahrain 2024 Verstappen Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Inmiddels is het ietsje rustiger bij Red Bull, maar het ging tot voor kort veel over het onderzoek naar Christian Horner. De Brit zou grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond en werd onderzocht door een externe advocaat, die hem uiteindelijk vrijpleitte. Toch bleef het rommelen binnen het team en werd er ook veel over de toekomst van Max Verstappen gerept. Er was namelijk even sprake van een mogelijke schorsing van adviseur Helmut Marko, waarna Verstappen aangaf dat dat gevolgen voor zijn toekomst zou hebben.

Sebastian Vettel reed tussen 2009 en 2014 voor het team uit Milton Keynes en vertelt tegenover Sky Sport dat iets meer transparantie over de zaak wel gewaardeerd zou worden. "Natuurlijk ken ik het team, Christian en Helmut nog steeds heel goed, ook uit mijn periode", vertelt Vettel. "Voor mij is het alleen heel lastig om er een mening over te vormen, omdat je niet weet wat er is gebeurd en wat er niet is gebeurd. Ik denk dat mensen graag wat meer transparantie zouden willen zien, maar ik hoop dat het na verloop van tijd vanzelf opgehelderd wordt."

De viervoudig wereldkampioen gaat ook dieper in op transparantie. "Transparantie is een belangrijk onderwerp in deze tijd. Het zou een grotere rol moeten spelen en niet alleen in de Formule 1. Ik geloof dat processen openbaar gemaakt kunnen worden en dat mensen stappen durven te zetten. Ik denk dat je transparantie niet moet uit de weg moet gaan als je zegt dat je niets te verbergen hebt. Dat geldt voor sport in het algemeen. Ik denk dat veel toeschouwers interesse hebben. Als de informatie toegankelijk is, worden veel vragen vanzelf beantwoord."

Belangrijk

Maar denkt Vettel dat Verstappen echt bij Red Bull gaat vertrekken? "Er is op dit moment natuurlijk veel onrust, maar ik denk dat er vanuit een sportief oogpunt momenteel geen redenen voor hem zijn om aan een vertrek te denken", zegt hij tegen Sport.de.

Wel ziet Vettel dat Red Bull op sportief gebied nog steeds het te kloppen team is. "We zouden graag zien dat het dichter bij elkaar zit. De voortekenen zijn in elk geval goed voor dit jaar. Ik denk echter nog steeds dat Max Verstappen en Red Bull de favorieten zijn, ook in Suzuka. Je weet niet hoe de Grand Prix van Australië zou zijn verlopen (als Verstappen niet zou zijn uitgevallen, red.), maar het was leuk voor Carlos Sainz en Ferrari."

"Zoals ik zei, sportief is het leuker als er wat meer gebeurt, maar je mag de inzet achter de prestaties en dominantie van Red Bull en Verstappen niet vergeten. Dat kan je niet genoeg blijven benadrukken, dus ik ben ook blij als Max het veld weer aanvoert", sluit Vettel af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China