Vettel dolgelukkig: ''Ik moest hard werken voor deze zege!'

30 jul. 2017 16:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel kende een lastige GP van Hongarije maar slaagde er toch in om de race op zijn naam te schrijven. De Ferrari coureur worstelde de hele race met een slecht werkende stuur en zag zijn teamgenoot rap dichterbij komen. Uiteindelijk won hij toch zijn vierde race van dit Formule 1 seizoen!

Sebastian Vettel als kampioensleider de zomerstop in

Sebastian Vettel kwam bij de start van de GP van Hongarije goed weg en zag direct zijn teamgenoot opduiken in zijn spiegels. Tijdens de Safety Car situatie, veroorzaakt door de gespinde Ricciardo, werd al duidelijk dat Vettel problemen had.

De Duitser melde over de boordradio dat zijn stuur naar links trok en vroeg zijn team verschillende malen om dit te controleren. Gedurende de hele race bleef het probleem aanhouden en kwam Raikkonen gevaarlijk dichtbij. De vierde zege van Sebastian Vettel in dit Formule 1 seizoen kwam echter geen moment in gevaar.

Na afloop liet Vettel dan ook aan de podiuminterviewer David Coulthard het volgende weten.

"Pff, ik ben echt overgelukkig met deze zege! Het was echt een lastige race, vooral toen ik problemen kreeg met mijn stuur achter de Safety Car."

Vettel benadrukte dat de strijd vooral op het laatst nog intens werd. Zowel Raikkonen als ook Hamilton kwamen nog gevaarlijk dichtbij.

"Kimi was vandaag sneller, mijn snelheid was gewoon niet goed genoeg. Het was erg close, zowel met Kimi als met Mercedes. Gelukkig kon ik rekenen op de fans die mij echt naar deze zege hebben geschreeuwd. Aan het einde had ik echt een paar goede rondjes!

Coulhard wil tenslotte nog even weten hoeveel invloed het slecht werkende stuur op het rijden van Vettel had.

"Het was gewoon erg lastig, het stuur neigde steeds naar links dus moest ik het steeds corrigeren. Ik kon daardoor ook niet over de kerbs rijden. Vooral in de linkerbochten moest ik mij continu aanpassen."

Vettel gaat nu als leider de zomerstop in met een voorsprong van veertien punten op Hamilton. Op de vraag wat zijn plannen zijn in deze zomer antwoordt hij: "Ik moet eerst volgende week nog testen maar daarna ga ik vooral tijd met mijn familie doorbrengen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen