Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel draagt enkele Formule 1-wijzigingen voor bij zijn vertrek uit de sport

Sebastian Vettel gooide kort voor zijn vertrek in de Formule 1 nog een aantal verbeterpunten op voor de koningsklasse van de autosport.

Vettel Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sebastian Vettel, die na 16 jaar de Formule 1 verlaat, zou graag nog een aantal dingen zien veranderen in de koningsklasse van de autosport. Sinds de Duitser in de Formule 1 aanwezig is, is er natuurlijk al heel wat veranderd. Maar voor zijn vertrek stipte hij nog een aantal verbeterpunten aan, zowel op sportief als organisatorisch vlak.

Het eerste punt dat Vettel aandraagt is de openheid van de Formule 1. "Ik denk in het algemeen dat er meer transparantie moet zijn, want ik denk dat de wereld steeds verder open wordt gesteld", begint Vettel tegenover onder andere RacingNews365.

"F1 moet volgen, moet leiden en daarom moet de sport ook meer transparant zijn. Er moet meer geloofwaardigheid zijn. Met alle claims die we maken en alle dingen die we in de toekomst zeggen te willen doen, moeten we bewijzen dat we dat ook daadwerkelijk doen - als sport zijnde."

Lichtere bolides

Ook ziet Vettel nog een verbeterpuntje wat betreft de auto, waardoor het voor de coureurs en misschien ook wel de fans het een stuk leuker kan worden. "Wat betreft de auto zou ik de bolides een stuk lichter maken."

"Ik denk dat dat veel vreugde zal brengen. Als de auto's lichter zijn hebben we per definitie minder problemen met de banden. Het zal fysieker zijn, meer vermoeiend. Ik denk dat het leuker zal zijn om met de bolides te rijden", aldus de meervoudig kampioen.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"