Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel draait er niet om heen: "Ferrari was niet snel genoeg"

Sebastian Vettel viel met Ferrari, het team dat werd getipt voor vroege dominantie in 2019, buiten het podium in de Grand Prix van Australië. De Duitser is zeer ontstemd over het feit dat Ferrari 'niet snel genoeg' is.

In gesprek met het Duitse RTL geeft Sebastian Vettel aan dat er geen problemen waren die het matige resultaat verklaren: "Nee, problemen hebben we niet gehad, we waren vandaag gewoon niet snel genoeg. Hoe dat kan weten we echter nog niet. Ik heb flink moeten knokken, puur en alleen omdat ik de snelheid niet had."

"Iemand als Max Verstappen kon ik bijvoorbeeld niet achter me houden, hij was veel sneller, zeker op die nieuwere banden. Richting het einde van de race konden we dan ook niet veel meer doen dan de auto veilig over de streep zien te brengen", voegt Vettel in gesprek met Sky Sports F1 daar aan toe. De teleurstelling bij Vettel is groot en gevraagd naar de onderlinge krachtsverhoudingen kan hij niet anders dan Mercedes met een zorgelijk gezicht als de grote favoriet te bestempelen: "Mercedes is zeer, zeer sterk, de rest hobbelt daar op grote afstand achteraan."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'