Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel droomt niet van terugkeer naar Red Bull: "Wil winnen met Ferrari"

De toekomst van Ferrari-coureur Sebastian Vettel is wat hem betreft roodgekleurd. De Duitser droomt niet van een terugkeer naar Red Bull, zoals weleens gefluisterd wordt in Formule 1-paddock.

Sebastian Vettel komt dit jaar voor het vijfde jaar op rij uit voor Ferrari, het team waarmee hij maar wat graag de wereldtitel wil veroveren: "De Scuderia is het grootste merk in de Formule 1, het is mijn ultieme droom om met dat team de titel te pakken", zo doet Vettel zijn verhaal in gesprek met Sport Bild .

Vettel heeft daarvoor de tijd aan zijn kant, aangezien hij nog maar 31 is en desgevraagd aangeeft nog niet aan stoppen te denken: "Ik weet ook wel dat ik niet meer de jongste ben, maar ik ben aan de andere kant ook 'nog maar' 31 en in deze sport kan je dan nog jaren mee. Michael Schumacher was bijvoorbeeld nog net iets ouder dan ik nu toen hij zijn eerste titel met Ferrari won." "Ik heb nog nooit aan stoppen gedacht. Ik wil er alles aan doen om eerst die Ferrari-droom te verwezenlijken en gelukkig steunt mijn familie me daarin. Mijn familie weerhoudt me er in dat opzicht niet van om door te gaan." Vettel waagt echter te betwijfelen of hij net zo lang door wil gaan als Michael Schumacher, die na zijn succesperiode bij Ferrari in de sport terugkeerde bij Mercedes. Of dat iets is voor Vettel, een nieuw avontuur aangaan met Mercedes of oude liefde Red Bull? "Nee, mijn enige doel is om te winnen met Ferrari."

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"