Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Druk maakt de Formule 1 er niet leuker op"

Met name in de tweede helft van dit seizoen stond Sebastian Vettel flink onder druk. Hij had de taak om uitblinker Lewis Hamilton het moeilijk te maken, maar in plaats daarvan begonnen hij en Ferrari fouten te maken. Druk kan een titelgevecht beslissen en druk maakt het er over het algemeen niet leuker op.

"Druk maakt het er niet bepaald leuker op", zo bevestigt Sebastian Vettel in gesprek met de Frankfurter Allgemeine Zeitung, om vervolgens uit te leggen hoe hij omgaat met druk: "Het is onder druk zaak om de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden."

Vettel kan de laatste tijd rekenen op de nodige kritiek vanwege de nodige foutjes die hij maakt, maar in algemene zin trekt hij zich daar niet zoveel van aan. Voor hem valt die kritiek onder de noemer 'bijzaak': "Het is ook niet per se de buitenwereld die mij druk oplegt. Ik rijd immers voor mezelf en voor de mensen die mij helpen mijn doelen te bereiken." "Bovendien ben je nooit zo goed of zo slecht als de buitenwereld je soms wil doen geleverd. In moeilijke tijden kies ik er dan ook voor om dichtbij mezelf te blijven en mezelf eraan te herinneren waarom ik ooit voor deze tak van sport gekozen heb. Ik ben hier omdat ik gek ben op autoracen en daar ontzettend veel vreugde uit haal."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'