© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel: "Een sportpsycholoog kan mij niet helpen"

27 sep. 2018 09:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Sebastian Vettel staat in zijn jacht op een vijfde wereldtitel behoorlijk onder druk en onder druk maakte de Duitser al de nodige foutjes. Een sportpsycholoog kan uitkomst bieden, maar niet in het geval van Sebastian Vettel.

Dat is althans de mening van de Duitser zelf. In een openhartig gesprek met het Duitse Auto Bild wordt hem gevraagd of hij baat zou hebben bij een sportpsycholoog:

"Daar hebben we in het verleden over aan gedacht, dus het niet iets waar ik niet voor open zou staan. Ik vind het idee erachter erg interessant, maar tot op de dag van vandaag ben ik nog niemand tegen gekomen die me daadwerkelijk kan helpen."

"Natuurlijk voel ik druk, maar dat is ook vooral druk die ik mezelf opleg. Ik weet namelijk waar ik toe in staat ben, en als dat er niet uit komt, dan kan en mag ik niet tevreden zijn."

Vettel is vooralsnog dus op zichzelf aangewezen, maar de Duitser vindt het goed zo: "Ik heb mezelf bepaalde routines en handelingen aangeleerd en ik denk dat ik ook over voldoende zelfdiscipline beschik om me niet gek te laten maken."

Mocht hij erin slagen zijn hoofd koel te houden, dan is die vijfde wereldtitel nog niet buiten bereik, zo weet ook Vettel: "Die titel is als een puzzel die af is. Die totale puzzel moet je voor ogen houden, maar die mag het leggen van de puzzelstukjes niet in de weg staan."

"Het doel is dus om elke race opnieuw het maximale te geven en uiteindelijk moet dat naar de volgende titel leiden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen