Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel eerlijk: "Hamilton was onverslaanbaar"

Sebastian Vettel moest ook tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Niet alleen Hamilton was hem te snel af, ook Valtteri Bottas was nog sneller waardoor er voor de Duitser niet meer in zat dan de derde startplek.

Ondanks dat de viervoudig wereldkampioen werd verslagen voor pole, kijkt hij met een tevreden gevoel terug op zijn kwalificatie. "Ik heb echt genoten van deze kwalificatie. Ondanks dat ik mij nog verbeterde, vormde ik geen bedreiging voor Lewis", laat hij aan voormalig Formule 1-coureur David Coulthard weten.

Na de eerste run in Q3 was het verschil tussen de beide kemphanen slechts 0.057 seconde, maar uiteindelijk kwam Vettel ruim drie tienden tekort op de snelste tijd van Hamilton. De Duitser in Ferrari-dienst ziet in ieder geval volop kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. "Mercedes zag er het hele weekend al snel uit. Onze kwalificatie was een beetje van alles wat. We hebben van alles geprobeerd en alles gegeven, maar het was niet voldoende. Het is een lang rondje waarin het allemaal op zijn plek moet vallen. Natuurlijk had ik graag op de eerste startrij gestaan, maar dat is helaas niet het geval. Morgen ga ik er alles aan doen om het Lewis en Valtteri lastig te maken. Alles is tenslotte nog mogelijk."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"