Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel en Bottas gaan al vóór het F1-seizoen de strijd met elkaar aan

Komend weekend vindt in Zweden de Race of Champions plaats. Prominente coureurs van over de hele wereld, waaronder een aantal Formule 1-coureurs, strijden tegen elkaar in een race op het ijs.

Op zaterdag 5 en zondag 6 februari vindt de Race of Champions plaats. Zaterdag zullen verschillende landen het tegen elkaar opnemen in de 'Nations Cup' en op zondag wordt de individuele 'Champion of Champions' bepaald. Gedurende het weekend komen een aantal (voormalig) Formule 1-coureurs in actie. Zo vormen Sebastian Vettel en Mick Schumacher team Duitsland, en strijden ze op zondag ook individueel voor de wereldbeker. Vettel zal het moeten opnemen tegen Valtteri Bottas in de achtste finales. Schumacher zal eerst racen tegen Jamie Chadwick, regerend wereldkampioen W Series. Daarna zal de Duitser, mocht hij winnen, pas in de achtste finales komen strijden tegen Colton Herta (zesvoudig IndyCar-racewinnaar) of tegen Hélio Castroneves (IndyCar en viervoudig Indy500-winnaar).

Tijden en zenders Race of Champions

De Race of Champions zal zaterdag en zondag tussen 12:00 uur en 15:00 uur Nederlandse tijd worden verreden. De race wordt verreden op ijs en sneeuw, wat spectaculaire beelden en races op moet gaan leveren. De Race of Champions is te volgen via Ziggo.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel