Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Vettel en Schumacher als teamgenoten aan de start in Australië

Sebastian Vettel en Mick Schumacher zullen begin maart als teamgenoten aan de start staan in Australië. In de Race Of Champions wel te verstaan, het unieke tweedaagse race-evenement waarin ze al eerder samen om de prijzen streden.

Schumacher Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op 7 en 8 maart 2025 wordt na een jaar afwezigheid opnieuw de Race of Champions georganiseerd. Decor is deze keer het Accor Stadium in Sydney. Een week later vindt de seizoensopener plaats in de Formule 1, de Grand Prix van Australië in Melbourne. Kalendertechnisch zouden er dus ook enkele F1-coureurs op de deelnemerslijst kunnen prijken.

Echter, op dit moment zijn er nog maar drie namen bevestigd. Lokale Supercars-held Jamie Whincup is reeds aangekondigd en op woensdag werden de namen van Sebastian Vettel en Mick Schumacher aan de line-up toegevoegd. Ze vormen een Duits superteam.

In het verleden werden Vettel en Schumacher vaker aan elkaar gekoppeld, net zoals in een nog verder verleden Vettel werd gekoppeld aan Michael Schumacher. In die laatstgenoemde opstelling won het tweetal meer dan eens de Nations Cup.

In de Race of Champions gaan coureurs zij aan zij de strijd aan op een circuit bestaande uit twee baandelen die op startfinish weer bij elkaar komen. Er wordt gereden met verschillende voertuigen, van buggy's tot rallybolides tot GT's, waarbij anno 2025 qua aandrijving de nadruk steeds meer op duurzaamheid komt te liggen.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Vettel & Schumacher Duits superteam aan de start in Australië